(forma de 21 cm)
400g branza dulce de vaca
150g miere
6 oua
60g faina
30g zahar
sucul de la 2 lamai
1 lingura de rom sau cateva picaturi de esenta
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (160°C).
Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
Forma se unge cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt - hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma.
400g branza dulce de vaca
150g miere
6 oua
60g faina
30g zahar
sucul de la 2 lamai
1 lingura de rom sau cateva picaturi de esenta
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (160°C).
Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
Forma se unge cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt - hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma.
Intr-un castron mai mare se pune branza si mierea
si se face pasta cu "chestia" pt. piure de la mixer:
(sau se poate trece branza prin sita si apoi amesteca bine cu mierea).
Apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare.
Apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare.
Se presara faina putin cate putin,
apoi se toarna sucul de lamaie si romul. Se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul - daca intoarcem castronul sa nu cada :D.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul - daca intoarcem castronul sa nu cada :D.
Jumatate din spuma de albusuri se adauga peste compozitia de branza
si se amesteca bine. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor, dar bine, de jos in sus - ca si cum am taia compozitia. Se toarna in forma
si se coace la foc mic-potrivit (160°C) pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata... eu am lasat aproape 1 ora si jumatate (dupa 40 de min. de copt am acoperit cu o folie de aluminiu). Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se poate scoate din forma.
4 comentarii:
mmm...Cristina trebuie sa fie un deliciu. Eu am mereu branzica proaspata de vaci in frigider, de la mamaia. Asa ca o sa-l pregatesc si eu cat de curand :)
Pupici!
oishii so!!! sotul meu este inebunit dupa chesse cake (*=*)..Cristina se pot pune foaia de aluminiu de la inceputul coacerii? mi-e frica ca am uit sa-i mai pun foaia,mai ales daca ma dau dupa treburi in timpul coaceri sigur voi uita de el(>-<).
Isabela, sper sa-ti placa tortuletul :) I se simte bine aroma de miere ;)
te pupic!
Dragonika, nu cred sa aiba ceva daca-l acoperi de la inceput, numai sa-i lasi putin spatiu ca sa nu se "abureasca" inauntru ;)
pupicei!
Trimiteți un comentariu