joi, 7 mai 2009

Chiftelute de cartof

2 cartofi potriviti ca marime
2 lingurite amidon
1 lingurita sos de soia
1 lingurita mirin (sau 1 lingurita vin alb + 1 lingurita zahar)
un praf de sare
1 lingurita ceapa pudra (sau 1/2 ceapa tocata si calita)
2~3 rondele de morcov fiert - taiate marunt
4 linguri pesmet inmuiate in 3 linguri lapte de soia

Cartofii se fierb, se curata si se fac piure. Peste piureul inca fierbinte se adauga amidonul si se amesteca bine; se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza.
Se fac chiftelute care se rumenesc in 2~3 linguri de ulei.

Chiftelutele se pot servi si asa "simple", dar v-as recomanda sa le serviti impreuna cu un sos facut din:
100ml supa de legume
1 lingura vin alb
1/2 lingura zahar
2 lingurite balsamico
un praf de sare
putin amidon dizolvat in apa (cat sa se lege putin sosul)

4 comentarii:

diamond spunea...

ce frumoase sunt! si simple de facut!:D

CristinaK spunea...

... intr-adevar, Diamond! Simple, simple! ;)
pupicei!

LIBRA spunea...

super reteta

CristinaK spunea...

Multumesc, Libra!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails