2 cartofi potriviti ca marime
2 lingurite amidon
1 lingurita sos de soia
1 lingurita mirin (sau 1 lingurita vin alb + 1 lingurita zahar)
un praf de sare
1 lingurita ceapa pudra (sau 1/2 ceapa tocata si calita)
2~3 rondele de morcov fiert - taiate marunt
4 linguri pesmet inmuiate in 3 linguri lapte de soia
Cartofii se fierb, se curata si se fac piure. Peste piureul inca fierbinte se adauga amidonul si se amesteca bine; se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza.
Se fac chiftelute care se rumenesc in 2~3 linguri de ulei.
Chiftelutele se pot servi si asa "simple", dar v-as recomanda sa le serviti impreuna cu un sos facut din:
100ml supa de legume
1 lingura vin alb
1/2 lingura zahar
2 lingurite balsamico
un praf de sare
putin amidon dizolvat in apa (cat sa se lege putin sosul)
2 lingurite amidon
1 lingurita sos de soia
1 lingurita mirin (sau 1 lingurita vin alb + 1 lingurita zahar)
un praf de sare
1 lingurita ceapa pudra (sau 1/2 ceapa tocata si calita)
2~3 rondele de morcov fiert - taiate marunt
4 linguri pesmet inmuiate in 3 linguri lapte de soia
Cartofii se fierb, se curata si se fac piure. Peste piureul inca fierbinte se adauga amidonul si se amesteca bine; se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza.
Se fac chiftelute care se rumenesc in 2~3 linguri de ulei.
Chiftelutele se pot servi si asa "simple", dar v-as recomanda sa le serviti impreuna cu un sos facut din:
100ml supa de legume
1 lingura vin alb
1/2 lingura zahar
2 lingurite balsamico
un praf de sare
putin amidon dizolvat in apa (cat sa se lege putin sosul)
4 comentarii:
ce frumoase sunt! si simple de facut!:D
... intr-adevar, Diamond! Simple, simple! ;)
pupicei!
super reteta
Multumesc, Libra!
Trimiteți un comentariu