sâmbătă, 11 iulie 2009

Pui cu sos picant (bàng bàng jī)

1 piept de pui dezosat
ghimbir, praz, ardei iute - cate putin din fiecare

sos
1 catel de usturoi - tocat marunt
1 lingura ghimbir tocat marunt
1 fir de ceapa verde (numai partea verde) - tocata marunt
1-1/2 lingura tahina (pasta de susan alb)
1 lingura sos de soia
1 lingurita otet
1/2 lingurita tobanjan (sau alt sos picant)

1 castravete
2 rosii
1/2 ardei galben
3~4 frunze de salata

Carnea se fierbe impreuna cu prazul, ghimbirul si ardeiul. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert, apoi se taie felii.
Se amesteca bine toate ingredientele de la sos.
Frunzele de salata se taie si se aseaza pe o farfurie intinsa sau pe un platou. Mai spre marginea farfurie se aranjeaza si celelalte legume taiate. (Se pot folosi si alte legume... ;) ) In centru, peste legume, se aseaza feliile de pui, iar deasupra se toarna sosul si se da putin la frigider...

4 comentarii:

kity spunea...

mmm aador mancarea picanta,mersi mullt pt reteta am sa o incerc chiar azi.
felicitari pentru un blog de milioane!!
pupici dulci

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Kity! Sper sa-ti placa sosuletul ;)
o zi placuta in continuare! pupicei!

kity spunea...

mi-a placut multt sosul,a fost delicatesea cinei de duminica....inca o data miii de multumiri!!

CristinaK spunea...

Pentru putin, Kity! Ma bucur ca ti-a placut :) inseamna ca avem cam aceleasi gusturi ;) pentru mine tot ce este cu susan este delicios :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails