duminică, 14 februarie 2010

Negresa cu alune (de post)

180g faina integrala
60g faina pt. paine
80g cacao
2 lingurite praf de copt

350ml lapte de soia
180g (aprox. 140ml) sirop de alune sau sirop simplu (din apa si zahar)
80ml suc de portocale
esenta de rom

100g alune de padure - putin prajite si taiate

Se cern impreuna toate ingredientele uscate (faina integrala, faina pt. paine, pudra de cacao si praful de copt).
Se amesteca bine toate ingredientele lichide (laptele de soia, siropul, sucul de portocale si esenta de rom); se toarna peste cele uscate si se amesteca bine.
Se adauga alunele si se toarna totul in tava tapetata. Se coace 40~50 min. la foc potrivit (180°C).
Se taie dupa ce s-a racit complet.

2 comentarii:

dana spunea...

hi! ma bucur ca am dat peste blogul tau.
imi place tare ca folosesti faina integrala. vreau sa fac si eu reteta asta, dar te-as intreba: de ce se foloseste faina de paine? e prima data ca o vad intr-un aluat nedospit... si: cum faci siropul de alune? mersi mult! o zi buna!

CristinaK spunea...

Bine ai venit, Dana! :)
Faina de paine, avand un procent proteic si glutenic mai ridicat, adaugata la prajiturile cu faina integrala "ridica" putin compozitia la coacere ;) Dar nu este neaparat necesara ... poti folosi si numai faina integrala mai ales daca aceasta este mai fin macinata :)
Week-end placut!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails