1/2 papaya verde - am trecut si o poza cu papaya langa un ou ca sa se vada cam cat de mare a fost cea pe care am avut-o eu ;)
sos
4~6 rosii uscate, marinate in ulei (*)
putin ghimbir ras
2 catei de usturoi
2~3 linguri ulei de masline
sare, piper
(*) in loc de rosii uscate, in ulei, se pot folosi si rosii proaspete, cam 2~3 (depinde de marime) si eventual se mai adauga putin ulei, vreo 2~3 linguri ;)
Papaya se curata de coaja si se da pe razatoare. Asa rasa se pune intr-un castron cu apa si se lasa vreo 10 min. (Neaparat! Cand este folosita cruda papaya trebuie tinuta putin in apa, astfel e greu de digerat... daca se caleste sau se fierbe nu mai este necesara aceasta operatie). Intre timp se pregateste sosul :)
Rosiile se taie bucatele mici; usturoiul se toaca. Intr-un castron incapator se amesteca bine toate ingredientele de la sos. Papaya se scurge bine-bine de apa si se adauga peste celelalte. Se poate servi si asa simpla sau pe frunze de salata... eu am umplut si cateva rosii cu aceasta salata...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu