Sabji este un fel de sote indian... doar ca mai are si ceva lichid ... care trebuie evaporat :D Azi am incercat combinatia de dovleac-rosie... si nu-mi pare rau :P Mi-a placut mult finalul: intai se simte dulceata dovleacului si apoi vine gustul putin acrisor al rosiilor... doar cat sa-ti aduca aminte ca ceea ce mananci nu este un desert cu dovleac ;)
1/2 dovleac (aprox. 680g - fara seminte)
5 rosii potrivite (aprox. 390g)
4 linguri ulei
1 lingurita seminte chimion (cumin)
200ml apa (de preferat fierbinte)
amestec de condimente
1 lingurita curcuma (turmeric) - pudra
2 lingurite garam masala
4 lingurite coriandru - pudra
putina boia iute (optional)
2 lingurite de sare
Dovleacul curatat se taie cubulete. La fel si rosiile.
Intr-o tigaie mai adanca (gen wok) se infierbanta uleiul cu semintele de chimion. Cand a inceput sa se simta aroma acestora se adauga dovleacul si se caleste;
se adauga rosiile impreuna cu amestecul de condimente si se calesc putin.
Se toarna apa
si se lasa sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul. Se potriveste de sare... si gata :)
P.S. Dovleacul se poate inlocui cu cartofi, conopida, fasole verde, etc. ;)
2 comentarii:
Buna Cristina, te astept cu una din retetele tale minunate :
http://deeafildan.blogspot.com/
Draga Deea, iti multumesc mult pentru invitatie! :)
Trimiteți un comentariu