joi, 16 decembrie 2010

Ciuperci "Stroganoff" de post



Ciuperci imbracate intr-un sos cremos si delicios care pot fi servite atat cu orez cat si cu paste... yammi! :)

400g ciuperci - un singur fel sau amestec ;)
200ml suc de rosii
1 lingurita sare (daca sucul de rosii are sare, atunci nu mai este necesara)
400ml lapte de soia
3 linguri rase amidon de porumb (cornstarch)
1~2 linguri pasta miso alba (dupa gust; pt. mine 1 lingura a fost de ajuns)
piper
1~2 lingurite salvie uscata (optional)
putin patrunjel tocat (optional)

Ciupercile se pun intr-o oala (nu foarte mare) impreuna cu sucul de rosii si sarea; oala se acopera si se fierb ciupercile pe foc potrivit aproximativ 10 min. sau pana se patrund. => Daca se folosesc ghebe, acestea se fieb intai in apa si apoi se adauga sucul de rosii.
In alta oala se dizolva amidonul in putin lapte de soia. Se adauga si restul de lapte. Se pune oala pe foc mic si se tine asa, amestecand, pana se incalzeste laptele - o sa inceapa sa se lege putin de la amidon. Important este sa nu se puna laptele rece peste ciupercile fierbinti fiindca se poate branzi.
Cand ciupercile sunt gata, se adauga laptele incalzit si se amesteca. Se adauga si miso (dizolvata in prealabil in putin lapte de soia cald) si piperul. Se gusta de sare. Se inchide focul si se adauga salvia - pentru cine o prefera ;) Cand se serveste se poate presara si putin patrunjel tocat...


 

4 comentarii:

uae fan spunea...

Wow..yummy suna bine !

CristinaK spunea...

multumesc, uae fan!

Ana Maria Ciolacu spunea...

Cat de bine arata,Cristina draga !!! Mi-ai facut o superpofta de ciuperci,iar ale tale imi fac cu ochiul intr-un mare fel.Pierdusem blogul tau,ma bucur ca l-am regasit,mai streseaza-ne pe facebook cu postari,(cum fac eu dealtfel :) ).Dar ca sa rezolv problema as vrea sa te adaug in blog roll-ul meu (daca e ok pt tine) asa vad imediat ce postezi si te descopera si altii care inca nu au avut placerea sa dea peste blog-ul tau.Te pup si ne mai citim. :)

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Ana! Eu te-am trecut la mine! ;)
Din pacate, in ultima vreme am cam multe de facut si-mi ramane foarte putin timp pt. blog... iti multumesc inca o data pentru gandurile bune! Te pupic dulce! week-end placut!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails