miercuri, 21 noiembrie 2007

Tort "Padurea Neagra"

(forma de 18 cm)

BLAT CACAO
110g faina
20g cacao
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
50g zahar brun (sau zahar)
120ml apa rece
1 lingura otet
50ml ulei
esenta de vanilie

Faina, cacao, bicarbonatul si sarea se cern impreuna. Se da drumul la cuptor la 180 C.
Zaharul se dizolva in apa; se adauga si uleiul si vanilia. Aceasta compozitie se toarna peste amestecul de faina si se omogenizeaza. Se adauga si otetul si se amesteca bine.
Se toarna in forma tapetata si se coace 30 min. la 180 C, se scade apoi temp. la 170 C si se mai lasa aprox. 30min. Se incearca cu scobitoarea - daca este copt. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

DECOR
1 borcan mare cu compot de visine (fara samburi)
Visinele se scurg bine de zeama - aceasta se pastreaza pt. crema.

CREMA
600g tofu
esenta de vanilie
1 lingurita suc de lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie

60-100g miere sau sirop de artar
200ml zeama de la compotul de visine
6g agar-agar (kanten)
un praf de sare

Se prepara ca
AICI.


Blatul se taie pe 3 nivele. Pe primul blat se intinde crema si peste ea se presara visine, se repeta operatia si cu cel de-al doilea blat. Se pune si al treilea blat si se imbraca tortul in crema. Se decoreaza cu cateva visine.
Eu am presarat si cateva "firimituri" de blat in loc de cioco rasa.

Photobucket

2 comentarii:

nasha spunea...

Cristina
pot sa pun mai putin tofu?
adica am o bucata de 250 gr tofu , iar plicul de agar are 8 gr.
Injumatatesc , asa-i?
thx

CristinaK spunea...

Da, Lili... injumatatesti toata reteta... iar daca toful tau nu este foarte apos nu-l lasa prea mult la scurs...
Daca ai la mixer si o "chestie" cu lama - pt. facut piure, de exemplu - foloseste-o cand mixezi tofu si apoi toata crema ... ca in final sa ai o crema fina ^-^...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails