600g faina de alac (spelt flour) sau faina alba
200g branza dulce
200ml apa calduta
12g drojdie uscata
50g unt moale
1 lingurita busuioc uscat, seminte de chimen
1 ou
3 lingurite (rase) sare
1 lingurita zahar
1 ou pt. uns
Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zahar, se adauga si 2 linguri de faina, se amesteca si se lasa la dospit cam 10 min.
Peste drojdia crescuta se adauga apoi restul de faina, branza, untul, busuiocul, chimenul si oul batut putin. Se amesteca toate bine pana se obtine un aluat care se lasa la crescut aprox. 30 min.
Se imparte aluatul in doua si se fac baghete care se pun in tava cu hartie de copt, se ung cu ou si se coc in cuptorul preincalzit la 150 C pentru aprox. 25 min.
Dupa o reteta trecuta de Droopina pe Culinar.
200g branza dulce
200ml apa calduta
12g drojdie uscata
50g unt moale
1 lingurita busuioc uscat, seminte de chimen
1 ou
3 lingurite (rase) sare
1 lingurita zahar
1 ou pt. uns
Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zahar, se adauga si 2 linguri de faina, se amesteca si se lasa la dospit cam 10 min.
Peste drojdia crescuta se adauga apoi restul de faina, branza, untul, busuiocul, chimenul si oul batut putin. Se amesteca toate bine pana se obtine un aluat care se lasa la crescut aprox. 30 min.
Se imparte aluatul in doua si se fac baghete care se pun in tava cu hartie de copt, se ung cu ou si se coc in cuptorul preincalzit la 150 C pentru aprox. 25 min.
Dupa o reteta trecuta de Droopina pe Culinar.
2 comentarii:
eu sunt inebunita cu facutul de paine, foarte buna reteta, cred, trebuie sa o fac si eu
Multumesc, Strumfa! E o paine foarte aromata, sigur o sa-ti placa ;)
Trimiteți un comentariu