marți, 6 noiembrie 2007

Tort de mandarine

Photobucket

CREMA
600g tofu
esenta de vanilie
1 lingurita suc de lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie

60-100g miere sau sirop de artar
200ml suc de portocale sau mandarine
6g agar-agar (kanten)
un praf de sare

Se prepara ca AICI.

BLAT
150g faina integrala
80g faina alba
3/4 lingura praf de copt
un praf de sare

70ml ulei
50g fructoza (sau 75g zahar)
70g gem/dulceata de coji de portocale
coaja rasa de la 1 portocala
70ml suc de portocale sau mandarine
280ml lapte de soia

DECOR
8-9 mandarine
coji de portocala confiate - tocate (aprox. o cana)

Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca - la foc mediu (180 C).
Se cern impreuna ingredientele uscate. Se amesteca bine celelalte (ulei, frusctoza...) si se toarna peste amestecul de faini. Se omogenizeaza bine cele 2 compozitii. Se toarna in forma tapetata si se coace aprox. 40 min. sau pana ce o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa cam 10 minute sa se raceasca in forma dupa care se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Photobucket

Mandarinele se desfac in feliute. (Eu le-am curatat si pielita fiindca mi se pare ca se taie mai bine tortul fara ea.)
Blatul se taie pe jumatate. Se unge primul blat cu crema, se aranjeaza felii de mandarine si peste ele se intinde iarasi crema;

Photobucket

se pune si al doilea blat si se intinde crema peste tot tortul; se decoreaza cu felii de mandarine si pe margine cu coji de portocale. Se da la frigider si se lasa sa se intareasca bine crema.

Photobucket

4 comentarii:

L& L spunea...

Fantastic arata si suna

CristinaK spunea...

... si este! ^-^

Magda spunea...

Crema de Tofu??foarte interesant,am sa le fac si eu copiilor, binenteles si pt. mine.

CristinaK spunea...

Sper sa va placa!^-^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails