sâmbătă, 17 noiembrie 2007

Chec cu cacao si susan

220g faina
50g amidon de porumb (cornstarch)
50g cacao
1-1/2 lingura praf de copt
un praf de sare

4 linguri pasta de susan negru
100ml sirop de artar (sau 130-150ml pt. varianta mai dulce)
100ml ulei
150ml lapte de soia

Ultimele 4 ingrediente se amesteca bine; peste ele se adauga ingredientele uscate cernute impreuna si se amesteca pana se omogenizeaza... iese o compozitie destul de grosuta care se pune intr-o forma (tapetata) de chec mare si se coace aprox. 30 min. la 180°C (in cuptorul preincalzit)... se verifica cu scobitoarea daca s-a copt.
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se taie.

Photobucket

8 comentarii:

L& L spunea...

Cristina ,,,retetele tale ma fascineaza ,,,,m-am dus in lunch time sa mi cumpar tahini : da nu era decit alb , scrie pe el:hulled;
e vreo dif la gust fata de tahini negru? tu tre sa mi zici Ca "NU" ...:))
Pe mom nu am timp de cookarit/dar macar le adun/acolo/

tu de ce nu folosesti alb ?
pup

CristinaK spunea...

Nu, Lili, nu e diferenta... eu cel putin nu o simt ^-^... eu folosesc mai mult susan negru fiindca pur si simplu mi-este drag :)... dar se poate folosi foarte bine si alb...

Daniela spunea...

Imi place la nebunie susanul si negru si alb.

Frumos blog si "Gustos"!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Daniela!

L& L spunea...

Cristinaaaaaaa
am facut checul cu susan : imi place tare mult; pasta de susan ii da un gust asa de fin /deosebit/ !!!!
imi aduce aminte de biscuitii Tismana - ( tu n-ai cum sa i stii /is ceausisti )..
..doar putin mai mult sirop de artar o sa mai pun next time/ am pus din oki acum - si a iesit ceva super dietetic----
ce mai foarte BUN chec cu susan ...pup pup

CristinaK spunea...

Vezi de ce-mi place mie susanul :)...
Lili, ma bucur mult ca ti-a placut checuletul! ^-^
pupicei!

SunLoVeR spunea...

:X:X:X adoraabil!!!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, SunLoVeR!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails