sâmbătă, 17 noiembrie 2007

Chec cu cacao si susan

220g faina
50g amidon de porumb (cornstarch)
50g cacao
1-1/2 lingura praf de copt
un praf de sare

4 linguri pasta de susan negru
100ml sirop de artar (sau 130-150ml pt. varianta mai dulce)
100ml ulei
150ml lapte de soia

Ultimele 4 ingrediente se amesteca bine; peste ele se adauga ingredientele uscate cernute impreuna si se amesteca pana se omogenizeaza... iese o compozitie destul de grosuta care se pune intr-o forma (tapetata) de chec mare si se coace aprox. 30 min. la 180°C (in cuptorul preincalzit)... se verifica cu scobitoarea daca s-a copt.
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se taie.

Photobucket

8 comentarii:

nasha spunea...

Cristina ,,,retetele tale ma fascineaza ,,,,m-am dus in lunch time sa mi cumpar tahini : da nu era decit alb , scrie pe el:hulled;
e vreo dif la gust fata de tahini negru? tu tre sa mi zici Ca "NU" ...:))
Pe mom nu am timp de cookarit/dar macar le adun/acolo/

tu de ce nu folosesti alb ?
pup

CristinaK spunea...

Nu, Lili, nu e diferenta... eu cel putin nu o simt ^-^... eu folosesc mai mult susan negru fiindca pur si simplu mi-este drag :)... dar se poate folosi foarte bine si alb...

Daniela spunea...

Imi place la nebunie susanul si negru si alb.

Frumos blog si "Gustos"!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Daniela!

nasha spunea...

Cristinaaaaaaa
am facut checul cu susan : imi place tare mult; pasta de susan ii da un gust asa de fin /deosebit/ !!!!
imi aduce aminte de biscuitii Tismana - ( tu n-ai cum sa i stii /is ceausisti )..
..doar putin mai mult sirop de artar o sa mai pun next time/ am pus din oki acum - si a iesit ceva super dietetic----
ce mai foarte BUN chec cu susan ...pup pup

CristinaK spunea...

Vezi de ce-mi place mie susanul :)...
Lili, ma bucur mult ca ti-a placut checuletul! ^-^
pupicei!

Unknown spunea...

:X:X:X adoraabil!!!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, SunLoVeR!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails