(forma de 18cm)
500ml lapte
200ml smantana dulce pt. frisca
100g zahar
4 oua
40g pasta de susan negru
4 linguri susan negru macinat
caramel: 100g zahar + 50ml apa
Intai se face caramelul: zaharul cu apa se pun intr-o craticioara la foc potrivit si se lasa sa fiarba pana devine auriu si incepe sa miroasa putin a zahar ars. ^-^
Se toarna in forma care se rasuceste apoi in diferite pozitii astfel incat caramelul sa imbrace peretii si baza formei. Se lasa sa se raceasca.
Laptele cu smantana se pun pe foc si cand aproape sa dea in clocot se da deoparte. Se iau cateva linguri si se adauga treptat peste pasta de susan, amestecand pana ce aceasta se dizolva bine. Se toarna totul peste restul de lapte.
Ouale se bat cu zaharul, se toarna apoi usor amestecul de lapte fierbinte, amestecand continuu. Se trece prin sita. Se adauga si susanul macinat. Se toarna totul in forma.
In tava de la cuptor se pune un prosopel, pe el se aseaza forma si se baga in cuptor. In tava se toarna apa fierbinte pana la jumatate din inaltimea formei. Se coace la 170 C pt. aproximativ 40 min. Se scoate forma din tava si se lasa sa se raceasca bine crema dupa care se da la frigider pt. cel putin 2 ore dupa care se poate "rasturna" din forma.
500ml lapte
200ml smantana dulce pt. frisca
100g zahar
4 oua
40g pasta de susan negru
4 linguri susan negru macinat
caramel: 100g zahar + 50ml apa
Intai se face caramelul: zaharul cu apa se pun intr-o craticioara la foc potrivit si se lasa sa fiarba pana devine auriu si incepe sa miroasa putin a zahar ars. ^-^
Se toarna in forma care se rasuceste apoi in diferite pozitii astfel incat caramelul sa imbrace peretii si baza formei. Se lasa sa se raceasca.
Laptele cu smantana se pun pe foc si cand aproape sa dea in clocot se da deoparte. Se iau cateva linguri si se adauga treptat peste pasta de susan, amestecand pana ce aceasta se dizolva bine. Se toarna totul peste restul de lapte.
Ouale se bat cu zaharul, se toarna apoi usor amestecul de lapte fierbinte, amestecand continuu. Se trece prin sita. Se adauga si susanul macinat. Se toarna totul in forma.
In tava de la cuptor se pune un prosopel, pe el se aseaza forma si se baga in cuptor. In tava se toarna apa fierbinte pana la jumatate din inaltimea formei. Se coace la 170 C pt. aproximativ 40 min. Se scoate forma din tava si se lasa sa se raceasca bine crema dupa care se da la frigider pt. cel putin 2 ore dupa care se poate "rasturna" din forma.
2 comentarii:
Zici ca nu e adevarata, arata super....ce pacat ca pe la noi nu se gaseste pasta de susan. Imi ploua in gura !!!!!
Iti sau o felie de budinca de spanac la schimb, ce zici?
Te pup !
...da, da!Facem schimb^-^...
Se poate si fara pasta, deci numai cu susan macinat...
Trimiteți un comentariu