luni, 12 ianuarie 2009

Kimchijeon (pancake cu kimchi)

1 morcov
1 legatura
nira (arpagic chinezesc)
1 legatura
seri (patrunjel japonez)
300g kimchi
ulei de susan (sau altul)

aluat
4 oua
200g faina
120g amidon
2 lingurite sare
450ml apa

Se amesteca bine toate ingredientele de la aluat.
Morcovul se rade, iar nira, seri se taie bucatele, se adauga peste aluat

Photobucket

si se amesteca. Se taie si kimchi, se adauga peste celelalte

Photobucket

si se omogenizeaza.
In tigaie, pe foc potrivit, se infierbanta 1 lingura de ulei si se toarna aprox. un polonic de compozitie. Se niveleaza... "foaia" nu trebuie sa fie groasa, dar nici foarte subtire.

Photobucket

Se coace pe ambele parti

Photobucket

apoi se scoate pe farfurie (eu o rastorn, ca sa vina cu fata care a fost coapta ultima in sus).
Se repeta procedeul pana se termina toata compozitia. Rezulta aprox. 8 pancake-uri (depinde de si marimea tigaii folosite).

Photobucket

4 comentarii:

Edith spunea...

Iubesc kimchi-ul,insa nu gasesc ardeiul ala iute cu care se face.. ca am gasit o reteta pe net... Ai idee unde as putea gasi in Romania? :P

CristinaK spunea...

Edith, daca nu gasesti pe la magazinele cu specific asiatic, poti folosi boia iute sau ardei iute uscat - macinat. Numai ca, zic eu, ar fi bine sa folosesti mai putin (cantitativ) decat este precizat in reteta respectiva fiindca ardeiul iute coreean are totusi o dulceata specifica... deci nu e f.f. iute.
pupici!

MONONOKE KITCHEN spunea...

E foarte apetisanta reteta, mi-ar fi de folos si una de preparare a kimchi-ului, fiindca vreau neaparat sa fac si eu! E o comoara blogul tau, felicitari!

CristinaK spunea...

Multumesc, Mononoke!
O sa trec si reteta de kimchi zilele acestea... chiar am facut vineri seara... acum e (in balcon) la "fermentat"... mai las pana maine seara, dupa care deschid borcanul... si pot sa fac si poza finala :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails