luni, 19 ianuarie 2009

Pão de Queijo (painici cu branza)

100ml lapte
120ml apa
40ml ulei
un praf de sare
200g faina tapioca (cassava)
1 ou mare
100g parmezan ras

Laptele, apa, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara la incalzit. -> Nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa se infierbante.
Intr-un castron se pune tapioca, iar peste ea se toarna amestecul precedent (fierbinte) si se amesteca repede si bine pana se aduna totul intr-un aluat.
Photobucket
Se lasa sa se racoreasca aprox. 5 min. dupa care se adauga oul batut, amestecat cu parmezanul. Se amesteca bine pana cand cele 2 compozitii s-au omogenizat. Apoi se framanta bine (5~6 minute).

Photobucket
Painicile se coc in cuptorul preincalzit la temp. medie (180°C) timp de 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca putin.
Photobucket
Se pot servi atat calde cat si reci.
Photobucket
Si o "sectiune" calda - nu stiu daca se poate vedea cat este de ... elastica :)
Photobucket

Photobucket
Rezulta un aluat foarte elastic si nelipicios. Acesta se imparte in 16 bucati care se modeleaza in forma de bila si se aseaza apoi in tava (cu hartie de copt).

6 comentarii:

LauraAdamache spunea...

Arata demential painicile tale si se vede ca sunt extrem de elastice. De mult caut o astfel de reteta si pot spune ca pana la tine nu am vazut nicaieiri o consistenta atat de perfect elastica. Spune-mi te rog Cristina draga, elasticitatea i-o da faina de tapioca? Ai idee cam pe unde as putea gasi aceasta faina?
Te pup si felicitari. Arata de milioane!!

kris spunea...

ce dragute sunt!

Ina Todoran spunea...

Cristina desi nu am lasat niciodata vreu comentariu pe blogul tau, te urmaresc cu atentie (mi-am notat ceva retete, inclusiv din cele care le ai pe culinar). Painicile astea sunt extrem de aspectuoase si precum spune si Laura, super-elastice! Faina de tapioca se poate obtine cumva si acasa? Felicitari inca o data!

CristinaK spunea...

Da, Laura, cea mai mare parte a elasticitatii este data de tapioca (e un fel de amidon), iar restul de parmezan.
De gasit, incearca pe la magazinele cu produse internationale (eu tot de acolo o cumpar) sau pe la cele cu specific brazilian...
O saptamana placuta in continuare! Pupicei!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Kris!

CristinaK spunea...

Ina, multumesc mult!
Faina de tapioca... n-as putea sa-ti spun daca o poti face si acasa, fiindca personal n-am incercat... in primul rand iti trebuie "cartoful" respectiv... si nu stiu daca il gasesti.
Pana acum nu le-am facut decat cu tapioca, dar o sa incerc sa fac painicile si cu alt soi de amidon, mai accesibil, sa vad cum ies...
O saptamana excelenta! Pupicei!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails