vineri, 19 noiembrie 2010

Sos / dip de nuci


1/2 cana* de nuci sau amestec (eu am folosit nuci si macadamia in proportie de 1:1)
1 lingura ghimbir ras (jp. shõga; en. ginger)
3 linguri rase pasta miso alba
2~3 linguri apa sau supa de legume
2~3 fire de ceapa verde - taiate marunt
putin usturoi ras (dupa gust)
un praf de boia iute (optional)
~~~~~~~
* 1 cana = 200ml

Toate ingredientele se pun in food-processor si se mixeaza pana se fac pasta.
Pasta rezultata poate folosi atat ca sos pentru o salata de legume, in special de radacinoase, cat si ca dip pentru legume coapte pe grill sau "sticks-uri" de legume crude ;)



2 comentarii:

Anonim spunea...

ce este "pasta miso alba" si unde se gaseste?

CristinaK spunea...

Miso (alba) este o pasta fermentata din boabe de soia. O poti lua de aici: http://www.casabio.ro/shop/search/miso/1
>>> magazinul acesta l-am gasit acum pe net... s-ar putea sa mai fie si altele insa in Romania... eu locuiesc in Japonia si gasesc miso la orice magazin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails