(forma de 22cm)
1 ou
150g faina
pt. varianta sarata: 1 lingurita sare
pt. varianta dulce: 2 linguri zahar
Se bate oul cu sarea (respectiv zaharul), se adauga faina si se amesteca
150g faina
pt. varianta sarata: 1 lingurita sare
pt. varianta dulce: 2 linguri zahar
Se bate oul cu sarea (respectiv zaharul), se adauga faina si se amesteca
pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin. In cazul in care compozitia este prea moale se mai adauga putina faina, iar daca este prea uscata, putina apa.
Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.
Se intinde intr-o foaie putin mai mare decat forma de tarta, se aseaza in forma (unsa cu ulei si pudrata cu faina)
Se intinde intr-o foaie putin mai mare decat forma de tarta, se aseaza in forma (unsa cu ulei si pudrata cu faina)
si se preseaza usor aluatul astfel incat acesta sa se "lipeasca" de peretii formei
si apoi se taie surplusul de aluat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu