joi, 19 martie 2009

Cornuri cu "crema" de cacao

"crema" de cacao
40g zahar
10g faina
10g amidon de porumb
20g cacao
100ml lapte de soia
10g shortening (sau margarina)

aluat
50g sirop de artar (sau miere)
2-1/2 lingurita sare
230ml apa calduta
375g faina pt. paine
1-1/2 lingurita drojdie uscata
30g shortening (sau margarina - la temp. camerei)

Aluatul
Drojdia se dizolva in apa amesteca cu siropul de artar. Faina se cerne intr-un castron incapator. Se adauga sarea, se face o adancitura in mijloc si se toarna amestecul de apa, se adauga si shortening-ul si se amesteca pana se aduna intr-un aluat, apoi se framanta. Daca este prea lipicios se mai adauga putin faina. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald si fara cureti de aer pt. 30~40 min.

"Crema" de cacao
Zaharul, faina, amidonul si pudra de cacao se amesteca intr-o craticioara (recomandabil de teflon); se toarna laptele caldut si se amesteca bine. Se pune pe foc mic si se tine amestecand pana se ingroasa ca o pasta. Se inchide focul si se adauga shortening-ul si se amesteca bine. Rezulta o pasta luciosa, la textura apropiata unui aluat de paine care se desprinde usor de peretii cratitei:

Se pune pe o folie, se acopera cu alta folie si se intinde intr-o foaie de aprox. 24x26 cm. (Fac o paranteza ca sa zic de ce la aceasta dimensiune :) Eu am folosit o "planseta" de plastic ca "masuratoare" pt. a modela mai usor aluatul... aceasta are dimensiunea de 36x26cm... deci cand am facut cornurile foaia de aluat am intins-o la aceasta dimensiune, iar foaia din "crema" de cacao la 2/3 din aceasta dimensiune. In concluzie: puteti intinde foaia de aluat la dimensiunea dorita, insa sa nu fie prea subtire, iar foaia din "crema" de cacao la 2/3 din dimens. foii de aluat ;) ... Ce paranteza lunga :D!)

Aluatul crescut se framanta putin si apoi se intinde pe planseta infainata la dimes. de 36x24cm.

Peste 2/3 din aluat, la una din extremitati, se pune foaia de cacao

partea simpla de aluat se aduce peste jumatate din foaia de cacao

iar aceasta se acopera cu cealata jumatate de foaie de cacao si aluat.

Se rasuceste aluatul

si se intinde din nou la dimens. 36x24cm. (***)

Se taie suvite - putin oblice (/) - de aprox. 6cm latime

care se dau in jumatate.

Fiecare dreptunghi rezultat se taie o data pe diagonala (taietura este inclinata invers (\) fata de prima taietura oblica)

apoi fiecare triunghi rezultat se ruleaza de la baza spre varf.

Cornurile rezultate se aseaza intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei,

se acopera cu o folie si se lasa la dospit 30~40min. dupa care se coc la foc potrivit aprox. 30 min. - eu le-am lasat putin mai mult fiindca noua ne plac mai brunete :) Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca ... putin :D

Si o "sectiune" ;)


Daca de la pasul (***) aluatul se mai impatureste o data in 3 rezulta mai multe dungi de cacao in interiorul cornului :)

6 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Arata super ! O idee excelenta ! Felicitari !

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Ala!

Grim_Cris spunea...

Nu sunt eu un impatimit al prajiturilor dar cred ca am sa-i spun mamei sa-mi faca din astea. Par interesante si ... arata apetisant.

CristinaK spunea...

Multumesc, Grim_Cris!
Cornurile merg de minune cu o cana de cafea sau ceai la micul-dejun sau la gustarea de dupa-amiaza :)... sunt pufoase si nu sunt foarte dulci ;)

Bucataria-Paradis spunea...

Arata tare bine si plus ca sint tare pufoase dupa cum se vede.te pup.o duminica frumoasa!

CristinaK spunea...

Da, Paradis, sunt pufoase!
Merci mult! Pupicei!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails