marți, 16 noiembrie 2010

Mousse de avocado cu mango


1 avocado
1 kiwi
1~2 linguri suc de lamaie (dupa gust)
3~4 linguri sirop de artar sau miere

1 mango mic - taiat cuburi

Kiwi se curata se coaja si de partea din interior cu seminte - am vrut sa-mi iasa mousse-ul verzuliu, fara puncte negre :D si din acest motiv am folosit numai partea verde de la kiwi ;)
Avocado se taie in patru, i se scoate samburele si se curata de coaja. Se pune in food-processor impreuna cu bucatile de kiwi, sucul de lamaie si siropul de artar, respectiv mierea si se mixeaza pana ce totul devine o crema. Se trece crema intr-un castron, se adauga bucatile de mango si se amesteca usor. Se da cel putin jumatate de ora la rece, dupa care se serveste :)
Optional, pentru a da cremei o aroma "tropicala" se poate adauga putin lichior de cocos sau 1 lingura de lapte praf de cocos dizovata intr-o lingurita fierbinte de apa ;)

Si acelasi mousse (fara mango) - in varianta aceasta am folosit 1/2 de kiwi cu tot cu partea cu seminte ;) - la pahar, intre un strat de mere taiate cubulete si date prin cacao cu scortisoara si un strat de frisca din tofu, cu un topping de afine ;)

4 comentarii:

Alina Villanova spunea...

Cristina tare fain arata si cred ca e si mai bun!
Eu fac o "budinca" din avocado, banana, miere si cacao. Tare bun!

CristinaK spunea...

yammi, yammi si "budinca" ;) Ceva asemanator ii fac si eu bulinutei mele care-i o ciocolatoasa... ca si mine :D
pupicei!

Bucataria mea-Paula spunea...

mama Cristina ce bine arata si cred ca-i si foarte gustos!!
dar eu ma oftic ca in Austria nu gasesc mango!!:((

CristinaK spunea...

oh, ce pacat! :( e asa de bun ;) dar nici macar congelat?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails