marți, 1 ianuarie 2008

Nimono

(legume fierte)

300g renkon (radacina de lotus)
60g ciuperci shiitake uscate
20 satoimo (cartofi taro)
400g takenoko (muguri de bambus)
1 morcov mare
1 bloc konnyaku (devil's tongue)
12 rulouri yuba prajite (caimac de lapte de soia)

supa
1200ml apa (in care au stat ciupercile la inmuiat; daca nu ajunge se completeaza cu dashi)
4 linguri zahar
4 linguri mirin
5 linguri sos de soia

decor: pastai fierte

Renkonul se curata, se taie rondele si se pune in apa cu otet.

Ciupercile shiitake se spala bine si se pun la inmuiat in multa apa (aceasta apa se va pastra pt. fiert legumele).

Satoimo se curata, si se spala in apa cu sare.

Takenoko se taie in 4 sau 6 (depinde cat sunt de mari mugurii).

Morcovul se curata, apoi se taie rondele.

Konnyaku se taie felii cam de 0.5mm grosime. Se spala bine. Fiecare felie se taie putin pe mijloc

Photobucket

se aduce o parte spre mijloc

Photobucket

si se trece prin taietura...

Photobucket

"Funditele" astfel obtinute se dau in 2-3 clocote.

Rulouri de yuba se dau in cateva clocote, cat sa iasa uleiul. Se scurg.

Intr-o oala mare se pun ciupercile, "funditele" de konnyaku, renkonul, morcovul, takenoko, se toarna supa si se lasa sa fiarba cam 20-30 min. Se adauga si satoimo si yuba, se acopera cu un "capac" cu gauri si se lasa sa fiarba pana ce scobitoarea patrunde usor in satoimo.
Cand se serveste se decoreaza cu pastai.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails