joi, 17 ianuarie 2008

Negresa... blonda ☺

70g unt
200g ciocolata alba - tocata
2 oua
30g zahar
esenta vanilie
120g faina
100g "picaturi" de ciocolata amaruie

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180°C.
Se unge forma (18 x 18 cm) cu ulei si se presara faina sau se pune hartie de copt.
La BM se topeste untul impreuna cu 100g ciocolata. Se da deoparte, se adauga si restul de ciocolata alba si se amesteca bine pana se topeste complet si aceasta.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin spuma.

Photobucket

La aceasta compozitie se adauga untul cu ciocolata, esenta de vanilie si faina,

Photobucket

amestecand dupa fiecare cat sa se omogenizeze.
Se adauga si "picaturile" de ciocolata amaruie si se amesteca usor. Se toarna totul in forma, se niveleaza

Photobucket

si se coace aprox. 35-40 min. (pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata).
Se scoate cu grija din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar....

Photobucket

dupa care se taie... si se poate pudra, dupa preferinta, cu zahar...

Photobucket

2 comentarii:

Ginette spunea...

negresa asta blonda arata minunat !!!

CristinaK spunea...

Multumesc, Ginette! ^-^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails