blat (30x30cm)
180ml apa
2-1/2 cani faina
3/4 cana cacao
1-1/2 lingurita praf de copt
1-1/2 lingurita bicarbonat
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita sare
2 linguri suc de lamaie
1 banana mare coapta bine
350g tofu moale (kinu-dofu)
1 cana zahar brun
vanilie
pt. insiropat blatul: 100-150 ml sirop de zmeura
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180°C.
Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Banana se pune in blender cu sucul de lamaie si se mixeaza, se adauga si tofu si se mixeaza, apoi zaharul, vanilia si apa si se mixeaza bine. Totul se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine. Se toarna in tava cu hartie de copt si se coace 20-30 min.
crema ganache
350g tofu moale (kinu-dofu)
1/2 cana cacao
6 linguri sirop de zmeura
Siropul se incalzeste si se toarna fierbinte peste cacao. Se amesteca bine.
Tofu se pune in blender si se mixeaza pana devine ca o crema, se adauga amestecul de sirop si cacao si se mixeaza bine.
crema cu zmeura
200g zmeura
160ml suc de mere
80ml sirop de zmeura
3 linguri amidon dizolvat in 3 linguri apa
5 linguri crema ganache
Sucul de mere si siropul se pune pe foc, cand incepe sa fiarba se adauga amidonul dizolvat in apa si se amesteca bine, se adauga si zmeura si se lasa pe foc potrivit pana se leaga bine compozitia. Se amesteca usor din cand in cand.
Dupa ce s-a racit complet se adauga crema ganache si se omogenizeaza. Se da putin la frigider.
Blatul racit se taie in jumatate...
200g zmeura
160ml suc de mere
80ml sirop de zmeura
3 linguri amidon dizolvat in 3 linguri apa
5 linguri crema ganache
Sucul de mere si siropul se pune pe foc, cand incepe sa fiarba se adauga amidonul dizolvat in apa si se amesteca bine, se adauga si zmeura si se lasa pe foc potrivit pana se leaga bine compozitia. Se amesteca usor din cand in cand.
Dupa ce s-a racit complet se adauga crema ganache si se omogenizeaza. Se da putin la frigider.
Blatul racit se taie in jumatate...
Prima foaie de blat se insiropeaza bine, deasupra se intinde crema cu zmeura
se acopera cu cealalta foaie de blat; se insiropeaza si aceasta.
Tortul se imbraca apoi in crema ganache.
~~~~~
*1 cana = 240 ml
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu