marți, 1 ianuarie 2008

Nishiki tamago

(rulada in 2 culori din oua)
6 oua
un praf de sare
3 linguri de zahar rase

Ouale se fierb 10 min. Se curata si se separa in 2 parti: galbenusuri si albusuri. Fiecare parte se trece prin sita. La galbenusuri se adauga 2 linguri de zahar si se freaca bine.
Albusurile se pun intr-un tifon si se "storc" de apa; se adauga apoi restul de zahar si sarea si se amesteca bine.
Pe masa de lucru se pune o folie de plastic, peste ea se intinde galbenusul, deasupra lui se mai pune o folie si se preseaza usor cu facaletul facand o "foaie" de galbenus. Se ia apoi folia de pe galbenus, se presara albusul intinzandu-l aproape pe toata suprafata galbenusului - se mai lasa o margine cam de 1 - 1.5 cm de galbenus neacoperit

Photobucket
si se ruleaza, cu ajutorul foliei, cat se poate de strans. Se strange folia la ambele capete... rulada astfel obtinuta se fierbe la aburi pt. aproximativ 7 min. Se lasa sa se raceasca in folie. Dupa ce s-a racit se scoate din folie si se infasoara in servete de hartie pt. a se absoarbe eventuala apa ramasa in rulada dupa care se taie felii.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails