100-150g carne de porc
3-4 foi varza
1 praz (partea alba)
1 ardei verde
ulei
2 catei de usturoi pisati
1 lingura ghimbir ras
1 lingura toubanjan
1-1/2 lingura tenmenjan
1 lingura koushoushu (optional)
1-1/2 lingura sos de soia
3 linguri supa de pui
1 lingura zahar
1 lingurita amidon de cartof dizolvat in 1 lingura apa
ulei de susan
Carnea de porc se taie felii subtiri.
Varza se rupe in bucati cam de 3-4cm.
Prazul se taie rondele pe diagonala. Ardeiul se taie suvite late cam de 1cm.
Intr-o oala se infierbanta 500ml apa impreuna cu 1 lingurita de sare si putin ulei. Cand incepe sa clocoteasca se pune varza, se lasa sa dea in 2-3 clocote,
se adauga ardeiul, se lasa si acesta 2-3 clocote si se scurg toate de apa.
Intr-o tigaie se prajeste carnea,
se scoate, se scurge toata grasimea lasata. Se pune din nou tigaia pe foc mic, doar cu 2 linguri de ulei, se adauga usturoiul, cand incepe sa i se simta aroma se adauga ghimbirul si pasta tobanjan si se caleste putin.Se adauga apoi pasta tenmenjan, apoi koushoushu, sosul de soia, supa si zaharul, se da focul la potrivit si se lasa pana amestecul incepe sa fiarba. Atunci se adauga prazul, se da in 1-2 clocote, se adauga varza si ardeiul, se toarna si amidonul dizolvat si se amesteca sa se imbrace legumele in sos, se adauga si carnea, se amesteca. Se ia de pe foc, se toarna putin ulei de susan (cam 1 lingurita – pt. aroma), se amesteca si se scoate pe farfurie...
3-4 foi varza
1 praz (partea alba)
1 ardei verde
ulei
2 catei de usturoi pisati
1 lingura ghimbir ras
1 lingura toubanjan
1-1/2 lingura tenmenjan
1 lingura koushoushu (optional)
1-1/2 lingura sos de soia
3 linguri supa de pui
1 lingura zahar
1 lingurita amidon de cartof dizolvat in 1 lingura apa
ulei de susan
Carnea de porc se taie felii subtiri.
Varza se rupe in bucati cam de 3-4cm.
Prazul se taie rondele pe diagonala. Ardeiul se taie suvite late cam de 1cm.
Intr-o oala se infierbanta 500ml apa impreuna cu 1 lingurita de sare si putin ulei. Cand incepe sa clocoteasca se pune varza, se lasa sa dea in 2-3 clocote,
se adauga ardeiul, se lasa si acesta 2-3 clocote si se scurg toate de apa.
Intr-o tigaie se prajeste carnea,
se scoate, se scurge toata grasimea lasata. Se pune din nou tigaia pe foc mic, doar cu 2 linguri de ulei, se adauga usturoiul, cand incepe sa i se simta aroma se adauga ghimbirul si pasta tobanjan si se caleste putin.Se adauga apoi pasta tenmenjan, apoi koushoushu, sosul de soia, supa si zaharul, se da focul la potrivit si se lasa pana amestecul incepe sa fiarba. Atunci se adauga prazul, se da in 1-2 clocote, se adauga varza si ardeiul, se toarna si amidonul dizolvat si se amesteca sa se imbrace legumele in sos, se adauga si carnea, se amesteca. Se ia de pe foc, se toarna putin ulei de susan (cam 1 lingurita – pt. aroma), se amesteca si se scoate pe farfurie...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu