240g cartof dulce(sweet potato)
1 galbenus
4 linguri miere
300g aluat frantuzesc( 4 foi de 10x19 cm)
albus de ou pt. uns
Cartofii se curata, se taie si se pun in apa. Se scurg, se pun intr-un vas rezistent, se acopera cu folie si se pun la microunde cam 5-6 min. Se fac apoi piure, se adauga mierea si galbenusul si se amesteca bine.
Pe masa de lucru se pune o folie, pe ea se pune o foaie de aluat si pe aceasta se intinde un sfert din piureul de cartof lasand la un capat o margine de 1 cm - care se unge cu albus. Se ruleaza totul cu ajutorul foliei (marginea unde se va termina rulatul fiind cea unsa cu albus) si se stange bine la capat.
Se repeta operatia si cu restul foilor. Rulourile astfel obtinute se dau la congelator o ora dupa care se taie felii cam de 1 cm grosime. Se aseaza in tava cu hartie de copt si se coc cam 20 min. la 200°C.
1 galbenus
4 linguri miere
300g aluat frantuzesc( 4 foi de 10x19 cm)
albus de ou pt. uns
Cartofii se curata, se taie si se pun in apa. Se scurg, se pun intr-un vas rezistent, se acopera cu folie si se pun la microunde cam 5-6 min. Se fac apoi piure, se adauga mierea si galbenusul si se amesteca bine.
Pe masa de lucru se pune o folie, pe ea se pune o foaie de aluat si pe aceasta se intinde un sfert din piureul de cartof lasand la un capat o margine de 1 cm - care se unge cu albus. Se ruleaza totul cu ajutorul foliei (marginea unde se va termina rulatul fiind cea unsa cu albus) si se stange bine la capat.
Se repeta operatia si cu restul foilor. Rulourile astfel obtinute se dau la congelator o ora dupa care se taie felii cam de 1 cm grosime. Se aseaza in tava cu hartie de copt si se coc cam 20 min. la 200°C.
Dupa reteta de Rulouri din blogul lui Totoro.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu