6-10 foi subtiri de placinta
umplutura
500g spanac fiert si scurs bine
400g branza Feta
200g branza dulce
2 oua
2 cepe
4 linguri faina
ceapa verde
marar
patrunjel
sare (doar daca mai trebuie)
piper
"glazura"
1 cana iaurt
1 ou
Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei, se adauga si ceapa verde, spanacul, mararul, patrunjelul si se lasa putin pana se absoarbe eventuala apa lasata de spanac. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga si restul ingredientelor. Si umplutura va arata cam asa:
Se unge cu ulei tava (30x30cm) se "tapeteaza" cu 1/2 din cantitatea de foi, se pune umplutura si se acopera cu restul de foi...
Se bate oul, se adauga si iaurtul si se omogenizeaza... se toarna peste placinta
si se da la cuptor pt. 30-40 min.
Dupa o reteta trecuta de Theodor@ pe ClubAltfel.
umplutura
500g spanac fiert si scurs bine
400g branza Feta
200g branza dulce
2 oua
2 cepe
4 linguri faina
ceapa verde
marar
patrunjel
sare (doar daca mai trebuie)
piper
"glazura"
1 cana iaurt
1 ou
Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei, se adauga si ceapa verde, spanacul, mararul, patrunjelul si se lasa putin pana se absoarbe eventuala apa lasata de spanac. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga si restul ingredientelor. Si umplutura va arata cam asa:
Se unge cu ulei tava (30x30cm) se "tapeteaza" cu 1/2 din cantitatea de foi, se pune umplutura si se acopera cu restul de foi...
Se bate oul, se adauga si iaurtul si se omogenizeaza... se toarna peste placinta
si se da la cuptor pt. 30-40 min.
Dupa o reteta trecuta de Theodor@ pe ClubAltfel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu