(2 pers.)
3-400g carne de vita taia in fasii subtiri
3-400g carne de vita taia in fasii subtiri
200g tofu tare
1 praz
1/2 legatura shungiku (frunze de crizantema)
50g ciuperci shimeji
50g ciuperci enoki (winter mushrooms)
100g shirataki
un praf de zahar
1 lingura grasime
supa
50ml sos de soia
50ml mirin (sau zahar + sake)
25ml sake (sau vin alb)
25ml apa
1 lingura zahar
pt. servit: cate 1 ou batut pt. fiecare persoana
Toate ingredientele sosului se pun intr-o craticioara si se dau intr-un clocot. Aici sosul impreuna cu grasimea:
Tofu se taie in opt, prazul se taie rondele pe diagonala, shungiku se taie in doua, ciupercile shimeji se desfac una cate una din buchet, iar cele enoki se desfac in buchetele mai mici.
"Firele" de shirataki se oparesc, se scot in apa rece dupa care se scurg bine de apa.
Se infierbanta oala electrica, se unge cu grasime si cand aceasta s-a topit se pun fasiile de carne, se presara putin zahar se lasa putin sa se friga dupa care se toarna sosul
se adauga si restul ingredientelor, mai putin shungiku
si se lasa sa fiarba ... Cand acestea sunt aproape gata se adauga si shungiku,
se mai lasa putin si se poate servi. Se poate incepe cu orice din oala, dupa preferinta... toate se trec intai prin ou batut si apoi se servesc...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu