duminică, 16 decembrie 2007

Sukiyaki

(2 pers.)

3-400g carne de vita taia in fasii subtiri
Photobucket

200g tofu tare
1 praz
1/2 legatura shungiku (frunze de crizantema)
50g ciuperci shimeji
50g ciuperci enoki (winter mushrooms)
100g shirataki

un praf de zahar
1 lingura grasime

supa
50ml sos de soia
50ml mirin (sau zahar + sake)
25ml sake (sau vin alb)
25ml apa
1 lingura zahar

pt. servit: cate 1 ou batut pt. fiecare persoana

Toate ingredientele sosului se pun intr-o craticioara si se dau intr-un clocot. Aici sosul impreuna cu grasimea:

Photobucket

Tofu se taie in opt, prazul se taie rondele pe diagonala, shungiku se taie in doua, ciupercile shimeji se desfac una cate una din buchet, iar cele enoki se desfac in buchetele mai mici.

Photobucket

"Firele" de shirataki se oparesc, se scot in apa rece dupa care se scurg bine de apa.
Se infierbanta oala electrica, se unge cu grasime si cand aceasta s-a topit se pun fasiile de carne, se presara putin zahar se lasa putin sa se friga dupa care se toarna sosul

Photobucket

se adauga si restul ingredientelor, mai putin shungiku

Photobucket

si se lasa sa fiarba ... Cand acestea sunt aproape gata se adauga si shungiku,

Photobucket

se mai lasa putin si se poate servi. Se poate incepe cu orice din oala, dupa preferinta... toate se trec intai prin ou batut si apoi se servesc...

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails