joi, 20 decembrie 2007

Tort Rocher

Photobucket

blat
100g ciocolata amaruie
100g unt
50g zahar
3 oua
200g faina
1/2 plic de praf de copt
50ml lapte

crema
16 bomboane Rocher
400ml smantana dulce pt. frisca
5g gelatina dizolvata in 50ml apa calda

100-200ml sirop

decor
8 bomboane Rocher
50g ciocolata

BLAT – Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180°C.
Se topeste ciocolata la bain-marie, se lasa sa se raceasca.
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi ciocolata si se omogenizeaza.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se adauga la compozitia cu ciocolata, impreuna cu laptele.
Se trece in forma tapetata, se niveleaza si se coace aprox. 30 min.
Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

CREMA – Bomboanele se toaca. Smantana se bate frisca, se adauga gelatina dizolvata si se amesteca repede si bine. Se adauga si bomboanele tocate.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza bine, se umple cu jumatate din cantitatea de crema si se imbraca in restul de crema.Se topeste ciocolata, se pune intr-o punga, se taie putin la un colt si se orneaza tortul cu ciocolata in fir subtire... se aseaza si bomboanele...

Photobucket

Reteta trecuta de Laura pe Culinar.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails