joi, 27 decembrie 2007

Somon aromat

6 felii de somon (cam de 100-150g fiecare)
200g scoici "hotate" (scallop)
1 lingura usturoi ras

50g rosii uscate (optional - se poate foarte bine si fara... doar cu rosii crude)
1 rosie - taiata cuburi
12 masline verzi - taie rondele
12 masline negre - taie rondele
1 ceapa rosie tocata

100ml apa
50ml suc de portocale

cimbru
1 lamaie bio taiata felii

busuioc, patrunjel, marar - taiate nu f. marunt
sare, piper
faina, ulei de masline

Rosiile uscate se pun la inmuiat pt. 30 min. dupa care se taie.
Fiecare bucata de peste se taie in doua. Toate bucatile se dau prin usturoi, se presara sare si piper si apoi putina faina. Se infierbanta cam 2 linguri de ulei de masline in tigaie si se rumenesc bucatile de peste pe ambele parti.

Photobucket

Se scot pe un platou. Se presara cimbru.
In tigaie se pun scoicile, rosiile uscate, rosia, maslinele, ceapa rosie, apa si se lasa sa fiarba pana se fac scoicile... nu mult... cam 5 min. de fiert. Cu o paleta gen strecuratoare se scot scoicile si legumele si se pun deasupra pestelui... la supa ramasa in tigaie se adauga feliile de lamaie si sucul de portocale si se da in cateva clocote. Se presara sare si piper dupa gust si se toarna totul peste celelate din platou... se presara busuiocul, patrunjelul si mararul si se serveste...

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails