150g carne de porc
1 castravete
1 praz – partea alba
felii patrate de paine - subtiri si fara coaja
sos pt. carne
1 lingurita sake
sare, piper
1 ou batut
2 linguri amidon de cartof
2 lingurite ulei
sos pt. calit
1/2 lingura zahar
1/2 lingura sos de soia
1/2 lingura sake
1 lingura tenmenjan
piper
ulei de susan
Carnea se taie fasii subtiri.
Feliile de paine se taie in jumatate.
Castravetele si prazul se taie julienne – lungimea este bine sa fie egala cu latura mica a feliei de paine.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele sosului pt. carne, se adauga si fasiile de carne si se amesteca sa se imbrace bine in sos.
Se pun la prajit, fara surplusul de ou, pana se rumenesc.
Se scot deoparte.
In tigaie se infierbanta pe foc mic cam 1 lingura ulei de susan, se adauga “sosul pt. calit” si cand s-a infierbantat si acesta se adauga si fasiile de carne prajita,
se caleste cateva secunde (doar cat sa se imbrace carnea in sos) si se inchide focul.
Carnea se scoate intr-un castronel, castravetele, prazul si feliile de paine se aranjeaza pe o farfurie intinsa… si se serveste: pe fiecare feliuta de paine se pun cateva fasii de carne, putin praz si putin castravete…
1 castravete
1 praz – partea alba
felii patrate de paine - subtiri si fara coaja
sos pt. carne
1 lingurita sake
sare, piper
1 ou batut
2 linguri amidon de cartof
2 lingurite ulei
sos pt. calit
1/2 lingura zahar
1/2 lingura sos de soia
1/2 lingura sake
1 lingura tenmenjan
piper
ulei de susan
Carnea se taie fasii subtiri.
Feliile de paine se taie in jumatate.
Castravetele si prazul se taie julienne – lungimea este bine sa fie egala cu latura mica a feliei de paine.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele sosului pt. carne, se adauga si fasiile de carne si se amesteca sa se imbrace bine in sos.
Se pun la prajit, fara surplusul de ou, pana se rumenesc.
Se scot deoparte.
In tigaie se infierbanta pe foc mic cam 1 lingura ulei de susan, se adauga “sosul pt. calit” si cand s-a infierbantat si acesta se adauga si fasiile de carne prajita,
se caleste cateva secunde (doar cat sa se imbrace carnea in sos) si se inchide focul.
Carnea se scoate intr-un castronel, castravetele, prazul si feliile de paine se aranjeaza pe o farfurie intinsa… si se serveste: pe fiecare feliuta de paine se pun cateva fasii de carne, putin praz si putin castravete…
4 comentarii:
Mmm delicios...mai nou ma transform in fan al retetelor chinezesti.
Ma intrebam daca nu stii vreo reteta cu acelasi specific dar care sa poate fi facuta la cuptorul cu microunde?
Stiu ca probabil ti se va parea ciudat, dar mi-ar fi utila chiar si o adaptare :D
Lori... nu prea pot sa te ajut... n-am facut niciodata "chinezisme" la micro... dar nu cred ca e imposibil, cu ocazia asta folosesti si mai putin ulei sau chiar deloc - zic asta avand in vedere ca 99% din mancarurile chinezesti sunt preparate in/cu ulei...
Te pupic!
Am sa risc probabil intr-un viitor :). Oricum iti multumesc!
N-ai pentru ce, Lore! ^-^
Trimiteți un comentariu