(30 de trufe mari ☺)
1-1/2 cana apa
1-1/2 cana lapte de soia
3/4 cana miere
un praf de sare
1-1/2 cana Cous-Cous
2 linguri cacao
3/4 cana pudra de migdale
esenta de vanilie, fulgi de cocos
esenta de rom, cacao
esenta de migdale, amestec de "nuci" (fistic, migdale) tocate
gem de caise / portocale
1-1/2 cana apa
1-1/2 cana lapte de soia
3/4 cana miere
un praf de sare
1-1/2 cana Cous-Cous
2 linguri cacao
3/4 cana pudra de migdale
esenta de vanilie, fulgi de cocos
esenta de rom, cacao
esenta de migdale, amestec de "nuci" (fistic, migdale) tocate
gem de caise / portocale
~~~~~ ~~~~~~~
1 cana = 200ml
~~~~~ ~~~~~~~
Intr-o cratita se amesteca apa, laptele de soia, mierea si sarea si se pune pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga Cous-Cous-ul amestecat cu cacao;
cand incepe sa clocoteasca se face focul mic si se lasa sa fiarba aprox. 5 min. (tot lichidul se va absorbi). Se ia de pe foc, se adauga praful de migdale, se amesteca.
Se intinde compozitia intr-o tavita, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se raceasca.
Se imparte compozitia in trei:
- in prima se adauga esenta de vanilie si se "framanta" putin; cu mana umezita se fac bile. Se ung palmele apoi cu gem, se rostogoleste fiecare bila intre palme pana se imbraca in gem; se dau prin fulgi de cocos
- in a doua se adauga esenta de rom. Se fac bile la fel ca si precedentele doar ca la final se dau prin cacao
- in a treia se adauga esenta de migdale. Se fac bile la fel ca si primele doar ca la final se dau prin amestecul de "nuci".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu