Imi place mult aceasta "crema" chiar daca nu reusesc sa o fac "ca la mama acasa" negasind chiar toate ingredientele necesare... Astazi, de exemplu, n-am gasit coriandru si am folosit patrunjel, iar ardeiul care ar fi trebuit sa fie serrano (un ardei mic, subtire si foarte iute) dar pe care nu-l gasesc deloc, il inlocuiesc mereu cu ardei verde + pudra de ardei iute ;)
2 avocado
2 rosii potrivite
1/4 ceapa
2 ardei verzi
pudra de ardei iute (dupa gust)
putin usturoi ras sau tocat marunt (optional)
1 lingura suc de lamaie
1/4 cana coriandru sau patrunjel tocat
un praf de sare
Rosiile se taie cubulete; la fel si ardeii. Ceapa se toaca.
Toate se pun intr-un castron, se adauga si usturoiul, sucul de lamaie, pudra de ardei, coriandrul (sau patrunjelul) si sarea.
Avocado se taie in jumatate, i se scoate samburele apoi cu o lingura se scoate fructul din coaja si se piseaza cu o furculita; se pune in castron peste celelalte. Se amesteca si se da putin la frigider.
Se serveste cu tortilla chips - eu n-am gasit asa ca le-am inlocuit cu potato chips :D Merge de minute si cu sticks-uri de legume ;)
2 avocado
2 rosii potrivite
1/4 ceapa
2 ardei verzi
pudra de ardei iute (dupa gust)
putin usturoi ras sau tocat marunt (optional)
1 lingura suc de lamaie
1/4 cana coriandru sau patrunjel tocat
un praf de sare
Rosiile se taie cubulete; la fel si ardeii. Ceapa se toaca.
Toate se pun intr-un castron, se adauga si usturoiul, sucul de lamaie, pudra de ardei, coriandrul (sau patrunjelul) si sarea.
Avocado se taie in jumatate, i se scoate samburele apoi cu o lingura se scoate fructul din coaja si se piseaza cu o furculita; se pune in castron peste celelalte. Se amesteca si se da putin la frigider.
Se serveste cu tortilla chips - eu n-am gasit asa ca le-am inlocuit cu potato chips :D Merge de minute si cu sticks-uri de legume ;)
7 comentarii:
Pak Karamu, thank you for you visit!
Felicitari pt blog si pt cat esti de priceputa. Un sfat pt guacamole - mai bine nu mai pui patrunjel, ca in Mexic se face guacamole si f simplu - numai lime, sare si avocado. Si diferenta dintre lime si lamaie ai sa vezi face mare diferenta. De mancat, daca ai pita bread, poti sa le usuci la cuptor si merge mai bine decat cu Pringles. Chipsurile mexicane sunt pur si simplu o mamaliga uscata (delicioasa). :)
Elena, multumesc mult pt. sfat! Nu stiam de varianta "simpla"... am crezut ca trebuie sa folosesc si o verdeata aromata... Am facut guacamole si cu coriandru si intr-adevar gustul e diferit, aroma fiind total diferita... mai ramane sa gasesc lime ;)
Iti multumesc si pt. ideea cu pita bread... nu o gasesc chiar asa usor, dar e o varianta mult mai buna decat "potato chips" :D
O saptamana placuta in continuare!
pentru Cristina - am gasit pe un blog (dar i-am uitat numele) reteta pentru cipsuri din malai facute acasa. daca vei cauta poti incerca sa le faci tu. vali
Iti multumesc mult de tot, Vali! O sa caut reteta ;)
Satul fiind sa dau 10 lei pe 2-3 fire de coriandru din Carrefour (care nici macar nu e aromat..), am pus 3 randuri de seminte intr-un ghiveci lung si dupa o saptamana, creste "in prostie" :-). La fel si busuiocul!
http://www.flickr.com/photos/emiltamas/3545591682/
Emil, am fost gand in gand :D Si eu mi-am pus busuioc (inca vreo 2 verdeturi) in balcon si au inceput deja sa apara cateva frunzulite; seminte e coriandru n-am gasit inca, dar mai caut ;)
Multumesc mult pentru vizita!
Trimiteți un comentariu