crema
600g tofu
esenta de capsuni
1 lingurita suc de lamaie
60-100g miere sau sirop de artar
200ml apa
6g agar-agar (kanten)
un praf de sare
Se prepara ca aici.
blat
150g faina integrala
80g faina alba
3/4 lingura praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
un praf de sare
70ml ulei
75g zahar
70g gem de capsuni
350ml lapte de soia
decor
2 cutii cu capsuni (fiecare cutie are intre 16 si 20 de capsuni)
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la foc mediu (180°C).
Se cern impreuna ingredientele uscate. Se amesteca bine celelalte (uleiul, zaharul...) si se toarna peste amestecul de faini. Se omogenizeaza bine cele 2 compozitii. Se toarna intr-o forma de tort de 21cm tapetata si se coace aprox. 40 min. sau pana ce o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa cam 10 minute sa se raceasca in forma dupa care se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
Se opresc cateva capsuni pentru decor, iar restul se taie feliute.
Din crema se opresc aprox. 3 linguri pentru decorul final.
Blatul se taie in 3. Se unge primul blat cu crema, se aranjeaza felii de capsuni si peste ele se intinde iarasi crema; se pune si al doilea blat si se repeta pasii precedenti:
crema
600g tofu
esenta de capsuni
1 lingurita suc de lamaie
60-100g miere sau sirop de artar
200ml apa
6g agar-agar (kanten)
un praf de sare
Se prepara ca aici.
blat
150g faina integrala
80g faina alba
3/4 lingura praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
un praf de sare
70ml ulei
75g zahar
70g gem de capsuni
350ml lapte de soia
decor
2 cutii cu capsuni (fiecare cutie are intre 16 si 20 de capsuni)
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la foc mediu (180°C).
Se cern impreuna ingredientele uscate. Se amesteca bine celelalte (uleiul, zaharul...) si se toarna peste amestecul de faini. Se omogenizeaza bine cele 2 compozitii. Se toarna intr-o forma de tort de 21cm tapetata si se coace aprox. 40 min. sau pana ce o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa cam 10 minute sa se raceasca in forma dupa care se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
Se opresc cateva capsuni pentru decor, iar restul se taie feliute.
Din crema se opresc aprox. 3 linguri pentru decorul final.
Blatul se taie in 3. Se unge primul blat cu crema, se aranjeaza felii de capsuni si peste ele se intinde iarasi crema; se pune si al doilea blat si se repeta pasii precedenti:
crema
feliute de capsuni
si iarasi crema
se pune si al treilea blat si se intinde crema peste tot tortul; se decoreaza cu capsuni si crema. Se da la frigider si se lasa sa se intareasca bine crema.
7 comentarii:
capsuni acum in toiul ierni :P, mor de pofta Cris :)
Da, Isabela, te cred! ;) Dar nu stiu de ce in Japonia acuma este "sezonul" capsunilor :D
Abia astept sa se faca si la noi capsunii ,foarte bun tortul Cristina!
O zi buna!
Multumesc, Lissa!
pupicei!
Cat de bine arata tortul^-^felicitari!!
Multumesc mult, Totoro!
te pupic!
Multumesc mult, Vincent!
Am adaugat deja in blogul meu Petitchef: Tag
O zi buna!
Trimiteți un comentariu