marți, 10 februarie 2009

Tort cu capsuni

crema
600g tofu
esenta de capsuni
1 lingurita suc de lamaie

60-100g miere sau sirop de artar
200ml apa
6g agar-agar (kanten)
un praf de sare

Se prepara ca
aici.

blat
150g faina integrala
80g faina alba
3/4 lingura praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
un praf de sare

70ml ulei
75g zahar
70g gem de capsuni
350ml lapte de soia

decor
2 cutii cu capsuni (fiecare cutie are intre 16 si 20 de capsuni)

Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la foc mediu (180°C).
Se cern impreuna ingredientele uscate. Se amesteca bine celelalte (uleiul, zaharul...) si se toarna peste amestecul de faini. Se omogenizeaza bine cele 2 compozitii. Se toarna intr-o forma de tort de 21cm tapetata si se coace aprox. 40 min. sau pana ce o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa cam 10 minute sa se raceasca in forma dupa care se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Se opresc cateva capsuni pentru decor, iar restul se taie feliute.
Din crema se opresc aprox. 3 linguri pentru decorul final.
Blatul se taie in 3. Se unge primul blat cu crema, se aranjeaza felii de capsuni si peste ele se intinde iarasi crema; se pune si al doilea blat si se repeta pasii precedenti:
crema

Photobucket

feliute de capsuni

Photobucket

si iarasi crema

Photobucket

se pune si al treilea blat si se intinde crema peste tot tortul; se decoreaza cu capsuni si crema. Se da la frigider si se lasa sa se intareasca bine crema.

Photobucket

8 comentarii:

ISABELA spunea...

capsuni acum in toiul ierni :P, mor de pofta Cris :)

CristinaK spunea...

Da, Isabela, te cred! ;) Dar nu stiu de ce in Japonia acuma este "sezonul" capsunilor :D

Lissa spunea...

Abia astept sa se faca si la noi capsunii ,foarte bun tortul Cristina!
O zi buna!

CristinaK spunea...

Multumesc, Lissa!
pupicei!

Totoro spunea...

Cat de bine arata tortul^-^felicitari!!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Totoro!
te pupic!

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Vincent!
Am adaugat deja in blogul meu Petitchef: Tag
O zi buna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails