joi, 30 august 2007

Cuburi pufoase

200g branza dulce
90g smantana groasa
50g unt moale
60ml lapte caldut
6 galbenusuri
60g faina
20g amidon (cornstarch)
un praf de sare
1 lingura zeama de lamaie

6 albusuri
1/4 lingurita crema de tartar
70g zahar (sau 140g pt. cine vrea mai dulce )

Branza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe "lucrul".
Faina se cerne impreuna cu amidonul si sarea.
Daca branza nu e prea "finuta" se trece prin sita.

Branza, smantana si untul se freaca pana ce devin o crema omogena. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca bine. (1)
Se adauga apoi galbenusurile, amestecul de faini si zeama de lamaie, amestecand bine dupa fiecare. (2)
Albusurile se mixeaza putin, se adauga tartar-ul si se mixeaza, se adauga si zaharul, in 2-3 reprize si se mixeaza pana devine o spuma tare (ca la bezele). (3)

Photobucket

Peste albusuri se toarna amestecul cu branza, in 3 reprize, amestecand bine de fiecare data (in special dupa prima repriza, sa nu ramana "bulgari" de albus).
Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, se aseaza in tava de aragaz in care se toarna apoi apa fierbinte si se coace la 160 C pt. 60-70 min. sau pana devine aurie.
Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ce s-a racit bine se taie; se poate si pudra cu zahar
Si cateva cubulete...

Photobucket

(forma folosita este de 23x23cm)

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails