vineri, 31 august 2007

Crema de zahar ars cu castane

150g zahar
4 linguri apa

360ml lapte
60g zahar - eu l-am omis fiindca mi s-a parut crema de castane f. dulce
500g piure sau crema de castane (indulcita)
6 oua
120ml smantana pt. frisca
esenta de rom

Blat
5 oua
40g cacao
60g zahar
2 linguri alune macinate fin (optional)

Din primele 2 am facut un caramel pe care l-am turnat in forme. Dupa ce am rasturnat crema mi s-a parut totusi putin... aproape ca nu prea a avut ce sa se "scurga"... poate si datorita faptului ca l-am impartit in 2 forme...
Am dat drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180 C.

Am pus laptele pe foc impreuna cu zaharul pana ce acesta s-a dizolvat. L-am lasat sa se raceasca putin.
Am batut ouale si le-am turnat peste crema de castane in 3 reprize, amestecand bine de fiecare data. Peste acest amestec am turnat laptele, apoi frisca si esenta de rom, amestecand bine dupa fiecare.
Am pus formele in tava de la cuptor, apoi am turnat in ea apa clocotita. Am copt pt. aprox. 40 min.
Intre timp am facut blatul.
Am cernut pudra de alune cu cacao. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana s-au albit si aproape si-au triplat volumul. Am batut si albusurile bine si le-am adaugat peste galbenusuri in 2 reprize, alternand cu amestecul de cacao si alune. Am turnat peste crema si-am pus din nou la cuptor pt. aprox. 30 min.
Am lasat crema sa se raceasca in forma, am "rasturnat" pe farfurie, fara a scoate insa forma si-am dat la frigider; l-am lasat cateva ore... nu mai stiu exact ca m-am apucat de altele intre timp, dar cred ca trecusere vreo 4 ore pana am scos forma si-am taiat crema.


Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails