vineri, 31 august 2007

Chec in rulada

Photobucket

pt. chec (forma folosita are dimens. 20x7cm)
80g unt moale
80g zahar
2 oua
80g faina
1/2 lingurita praf de copt
50g migdale macinate fin
1 lingura rom
zeama si coaja de la 1/2 lamaie
200g fructe uscate taiate aprox. cat o stafida

Photobucket

Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie.
Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin,

Photobucket

amestecand de fiecare data... apoi migdale macinate, zeama de lamaie, faina cernuta impreuna cu praful de copt,

Photobucket

amestecand dupa fiecare usor. Am pus si fructele uscate

Photobucket

am amestecat si-am turnat in forma tapetata.

Photobucket

Am copt aprox. 45 min la 170°C ( pana scobitoarea infipta in centru a iesit curata).

Photobucket

Checul l-am rasturnat pe un gratar si l-am lasat cu fata in jos ca sa se "tufleasca" partea care crescuse.

Photobucket

pt. rulada (tava in care am copt este de 30x30cm)
2 oua
2 galbenusuri
70g zahar
esenta de vanilie
60g faina
10g cacao
1 lingura lapte

Photobucket

Ouale le-am mixat bine - pana aproape si-au triplat volumul.

Photobucket

Am adaugat zaharul si-am mixat pana acesta s-a topit. (Testare cam babeasca am luat putin din spuma intre degete sa vad daca se mai simte sau nu zaharul.)

Photobucket

Am adaugat apoi laptele si vanilia, am amestecat o data, am pus si faina cernuta impreuna cu praful de cacao

Photobucket

si-am amestecat usor de jos in sus. Am turnat in tava cu hartie de copt.

Photobucket

Am copt aprox. 10 min la 190 C. Cand s-a facut l-am scos din tava, cu tot cu hartie, l-am asezat, cu fata in jos, pe alta hartie si-am desprins hartia de copt.

Photobucket

pt. finalizare
3-4 linguri gem (eu am folosit de zmeura pe care l-am trecut prin sita)
2 lingurite amaretto (sau alt lichior)
Gemul l-am frecat putin cu lichiorul.

Blatul inca fierbinte l-am uns (pe partea care a fost lipita hartia de copt) cu gem. Am asezat checul (cu latura) pe blat la o distanta de margine de aprox. jumatate din latimea checului

Photobucket

si l-am rulat cu blatul cu ajutorul hartiei, presand usor sa se lipeasca blatul de chec.

Photobucket

Am taiat blatul incat cele doua margini sa vina una langa alta, nu sa se suprapuna... am taiat si marginile laterale de blat care era in plus.

Photobucket

Am pudrat checul-rulada cu cacao, pe toate partile

Photobucket

si l-am lasat sa se raceasca bine, dupa care l-am taiat.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails