crema-ricotta
OBS: Dupa ce s-a racit "da putin inapoi", nu mai e la fel de "crescuta" ca atunci cand e imediat scoasa din cuptor.Este o "crema frageda" si daca nu este "lasata" sa se raceasca bine se va "destrama" cand va fi scoasa din forma.
crema-ciocolata
200g branza-crema la temperatura camerei
100g ciocolata amaruie
80ml lapte caldut
1 lingurita rom
2 linguri stafide inmuiate in rom
2 linguri coaja de portocala si lamaie confiata taiata marunt (optional)
putina ciocolata rasa pt. decor
Se rastoarna crema-ricotta racita, se spala forma, se pune o folie de plastic si se readuce crema-ricotta in forma in care a fost coapta cu partea rumenita in jos (deci partea care a fost deasupra). Se presara deasupra stafidele si coaja confiata. (5)
Ciocolata se topeste pe baie de apa. Branza-crema se freaca (6), se toarna cioco topita peste ea si se amesteca bine. Se toarna apoi si laptele, putin cate putin amestecand bine de fiecare data. Se pune si romul, se amesteca (7) si se toarna peste crema-ricotta. Se presara cioco rasa (8 ) si se da la frigider pt. cel putin 2 ore.
Dupa ce crema-ciocolata s-a intarit bine se scoate cu grija din forma si se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbine si sters de fiecare data.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu