vineri, 2 noiembrie 2007

Rulada sushi cu ou

Photobucket

foaia de ou
4 oua
1 albus
100g peste alb
4 linguri supa
2 linguri zahar
1/2 lingura sake (sau vin alb)
1/2 lingura mirin (sau vin alb + zahar)
1 lingurita sos de soia
un praf de sare

1 lingura amidon de cartof

umplutura
300g orez-sushi
spanac, morcov, ardei rosu - fierte cu putina sare
crenvusti fierti
masline negre
(umplutura poate varia... dupa preferinta)

Toate ingredientele de la foaie se pun in blender si se mixeaza pana ce s-a tocat pestele bine.
Se infierbanta tigaie pe foc mic-potrivit; se unge cu ulei si se toarna apoi toata compozitia de foaie...

Photobucket

se lasa sa se coaca pe foc mic... cand s-a rumenit, se intoarce pe partea cealalta

Photobucket

si se mai lasa cam 2-3 min. Se scoate pe padul de bambus si se lasa sa se raceasca.

Photobucket

Se intinde aprox. 240-250g de orez-sushi cam pe 3/4 din foaie de ou...

Photobucket

se lasa cam 1/3 din orez "liber" (la marginea dinspre noi) si apoi se pune umplutura cam pe 1/3 din orez, centrat; pe cealalta treime de orez ramasa liber (de la marginea opusa noua) se pun cele 50-60g de orez-sushi ramas, asezandu-l gen movila / munte... cam asa:

Photobucket

Se ridica ambele margini ale padului (cea dinspre noi si cea opusa noua) si se strange usor, presand usor umplutura in interior si strangand apoi mai bine astfel incat partea libera de la foaia de ou (cea care nu a avut orez pe ea) sa se suprapuna peste cea opusa ei... cam asa:

Photobucket

Se stange bine padul si se lasa asa strans cam 10 min. dupa care se desface si rulada se poate taia..

Photobucket

(se taie cu cutitul ud si spalat bine dupa fiecare taietura).

Photobucket

3 comentarii:

CristinaK spunea...

Hello, LC!
I saw your blog... it's really amazing!!!

Elena Toma spunea...

Interesante sunt toate variantele de sushi prezentate aici. Asta ma unge pe suflet pentru ca nu-mi pot face decat o varianta vegetariana, deoarece la dieta pe care o urmez combinatia de peste cu orez este interzisa. O sa fac si eu cateva incercari. Voiam insa un sfat: pot folosi peste afumat in loc de peste crud, pentru cei din familie care nu sunt la dieta? Multumesc mult si felicitarile mele pentru blog!

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Elena!
Peste afumat poti folosi, dar ca umplutura, daca vrei sa-l folosesti la "foaia" cu ou nu cred ca merge... n-am incercat, dar nu cred ca se va "lega" bine foaia...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails