miercuri, 23 ianuarie 2008

Satoimo cu pui

600g satoimo (cartofi taro)
2 pulpe de pui dezosate
800ml
dashi
5 linguri zahar
2 linguri sake
70ml sos de soia
2 linguri mirin

cateva boabe de bob fierte

Satoimo se curata, se spala, se freaca cu sare si iarasi se spala.

Photobucket

Se pun intr-o oala, se toarna apa cat sa-i acopere si se pun pe foc tare. Cand incepe sa clocoteasca apa, se face focul mai mic si se fieb cam 2-3 min. dupa care se scurg.
Pulpele se taie in bucati potrivite, se dau in 2-3 clocote si se scug de apa.
Intr-o oala se pune satoimo, bucatile de pui, se toarna dashi si se lasa pe foc mare pana incepe sa fiarba. Atunci se da focul la potrivit si se lasa cam 10 min. sa fiarba, apoi se adauga zaharul, sake-ul, se lasa sa fiarba putin dupa care se adauga sosul de soia si mirinul; se acopera cu un "capac cu gauri" si se lasa sa fiarba pana zeama scade la jumatate.
Cand se serveste se "decoreaza" cu bob.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails