(rulada de kombu cu somon)
50-70g alga kombu uscata
50g kanpyou
50-70g alga kombu uscata
50g kanpyou
4 bucati de somon
150ml sake
3 linguri mirin
9 linguri zahar
4-1/2 linguri sos de soia
Kombu si kanpyo se pun la inmuiat pt. 15-20 min. (Apa in care s-a pus kombu la inmuiat se pastreaza!)
Bucatile de somon se taie in jumatate.
150ml sake
3 linguri mirin
9 linguri zahar
4-1/2 linguri sos de soia
Kombu si kanpyo se pun la inmuiat pt. 15-20 min. (Apa in care s-a pus kombu la inmuiat se pastreaza!)
Bucatile de somon se taie in jumatate.
Dupa ce foile de kombu s-au inmuiat, pe fiecare se pune cate o bucata sau doua(depinde cat este foaia de mare) de somon
si se ruleaza strans. Se leaga cu "atele" de kanpyo.
Se repeta cu restul de kombu si somon.
Mie mi-au mau rams cateva foi de kombu care erau destul de inguste si le-am rulat asa simplu, deci fara somon.
Toate rulourile rezultate se pun intr-o oala, se toarna sake-ul si apa (in care a fost pus kombu la inmuiat) cat sa acopere bine rulourile.
Mie mi-au mau rams cateva foi de kombu care erau destul de inguste si le-am rulat asa simplu, deci fara somon.
Toate rulourile rezultate se pun intr-o oala, se toarna sake-ul si apa (in care a fost pus kombu la inmuiat) cat sa acopere bine rulourile.
Se lasa sa fiarba acoperit cam 30-40 min. Se adauga si zaharul si 3 linguri de sos de soia si se mai lasa sa fiarba 20 min. Se toarna apoi mirinul si restul de sos de soia, se mai da un clocot si se inchide. Se lasa asa, in oala, sa se raceasca.
2 comentarii:
Arata f bine! Pacat ca la noi nu gasesc toate ingredientele :(
Da... din pacate!
Trimiteți un comentariu