Se poate folosi in loc de crema de cacao la torturile si prajiturile de post. ☺
600g tofu
esenta de rom
3 linguri cacao
60~100g miere sau sirop de artar
200ml apa
6g agar-agar (kanten)
un praf de sare
Tofu se da in 2-3 clocote, se scoate, se impatureste intr-un tifon si se pune la scurs intr-o sita; peste el se pune o greutate si se lasa cam 30 min. O sa scada de la 600g pana aproape de 400g.
Tofu scurs se pune in blender impreuna cu esenta de rom si se mixeaza bine.
Agarul se dizolva in apa, se adauga mierea, pudra de cacao, sarea si se tine amestecand continuu pana incepe sa clocoteasca, se face focul mic~potrivit, si se mai lasa cam 2-3 min. amestecand.
Se inchide focul si se toarna acest amestec, treptat, peste tofu din blender si se mixeaza putin. Se rastoarna intr-un castron si se raceste pe baie de gheata, amestecand continuu.
600g tofu
esenta de rom
3 linguri cacao
60~100g miere sau sirop de artar
200ml apa
6g agar-agar (kanten)
un praf de sare
Tofu se da in 2-3 clocote, se scoate, se impatureste intr-un tifon si se pune la scurs intr-o sita; peste el se pune o greutate si se lasa cam 30 min. O sa scada de la 600g pana aproape de 400g.
Tofu scurs se pune in blender impreuna cu esenta de rom si se mixeaza bine.
Agarul se dizolva in apa, se adauga mierea, pudra de cacao, sarea si se tine amestecand continuu pana incepe sa clocoteasca, se face focul mic~potrivit, si se mai lasa cam 2-3 min. amestecand.
Se inchide focul si se toarna acest amestec, treptat, peste tofu din blender si se mixeaza putin. Se rastoarna intr-un castron si se raceste pe baie de gheata, amestecand continuu.
2 comentarii:
Buna Cristina,
Tofu care-l folosesti la Crema de cacao este mai moale sau mai tare? In Canada se gaseste de amindoua feluri.
Mersi!
Lili
Buna Lili! Eu folosesc tofu tare (firm tofu) fiindca mi se pare ca se tine crema mai bine decat cu cel moale ;)
Week-end placut!
Trimiteți un comentariu