luni, 27 august 2007

Prajitura DE branza

1 kg branza dulce
3 galbenusuri
1 ou
100g zahar
2 linguri suc lamaie
200 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie(*)
100g coaja de lamaie sau portocala confiata (optional)

100g unt moale

6 albusuri
100g zahar

Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare.Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga in trei etape peste amestecul de branza, amestecand cu telul de jos in sus.Se toarna in tava tapetata si se coace 30 de minute la 200 C, apoi se scade la 170 C si se mai lasa 40-50 de minute sau pana devine aramiu la suprafata.Se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se da la frigider.
E mai buna a doua zi (mie asa mi s-a parut).

Photobucket


Tava in care am facut este de 30X30 cm, dar cred ca merge si in format mai mic, avand in vedere ca nu mi-a iesit prea inalta.

(*) Praful de budinca(cele 2 plicuri) se poate inlocui cu: 40g zahar, 40g amidon, 2 galbenusuri, vanilie.

2 comentarii:

Laura spunea...

Cristinel drag, am facut in sfarsit prajiturica ta minunata cu branza!!! :)
I-am "croit" lui Bogdi niste braduti tare simpatici din ea! :P
Te pupam pentru reteta, e minunata!!!
Bogdi a papat cu o pofta de nedescris...si chiar si Cipi meu, care e anti-brnza dulce! :)))
Am sa o postez chiar acum la mine pe blog, ca sa o vezi si tu! :)
Pupici!!!

P.S. acum urmeaza tortul cu Raffaello si cea cu branza si ciocolata! ;)

CristinaK spunea...

Laura, am vazut bradutii! Sunt minunati! Iar decoratorul... e mai dulce ca prajitura! :)
Sunt sigura ca o sa-ti placa si celelalte doua (fiindca avem aceleasi gusturi :D), mai ales cea cu ciocolata, care este si "cremoasa".
pupicei dulci!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails