(1-2 pers.)
200g carne de vita
1/2 morcov
o tija mica de telina
1/2 cub de supa
1 frunza dafin
1/3 ceapa
2 rosii
2-3 catei de usturoi
30ml vin rosu
sare, piper
Carnea se taie in bucati potrivite, morcovul in semiluna sau rondele, telina feliute. Toate se pun la fiert, impreuna cu foaia de dafin, pana ce carnea devine f. frageda (se fierbe cam 1 ora si ceva).
Usturoiului i se scoate "mugurele" din mijloc si se taie apoi feliute subtiri; se taie si ceapa. Rosiile se curata de pielita si se taie in opt.
In putin ulei de masline se caleste usturoiul pana devine auriu, se adauga si ceapa si se caleste putin, apoi rosiile, se amesteca, se pune capacul, se face focul mic si se lasa sa fiarba cam 10 min. Totul se toarna apoi in oala peste carnea fiarta, se pune si vinul
si se fierbe pana scade aproape toata zeama.
Se presara sare si piper dupa gust. Se serveste cu orez.
200g carne de vita
1/2 morcov
o tija mica de telina
1/2 cub de supa
1 frunza dafin
1/3 ceapa
2 rosii
2-3 catei de usturoi
30ml vin rosu
sare, piper
Carnea se taie in bucati potrivite, morcovul in semiluna sau rondele, telina feliute. Toate se pun la fiert, impreuna cu foaia de dafin, pana ce carnea devine f. frageda (se fierbe cam 1 ora si ceva).
Usturoiului i se scoate "mugurele" din mijloc si se taie apoi feliute subtiri; se taie si ceapa. Rosiile se curata de pielita si se taie in opt.
In putin ulei de masline se caleste usturoiul pana devine auriu, se adauga si ceapa si se caleste putin, apoi rosiile, se amesteca, se pune capacul, se face focul mic si se lasa sa fiarba cam 10 min. Totul se toarna apoi in oala peste carnea fiarta, se pune si vinul
si se fierbe pana scade aproape toata zeama.
Se presara sare si piper dupa gust. Se serveste cu orez.
2 comentarii:
Delicios!!! Asta gatesc sambata, fac si o mamaliguta langa si punem burticile la cale.
^-^... merge si cu mamaliguta!
Trimiteți un comentariu