miercuri, 30 ianuarie 2008

Scoici in sos cremos

6 scoici "hotate" mari (scallop)
sare, piper

1/2 ceapa mica
1/2 tulpina telina
1/2 zucchini (dovlecel)
1/2 ardei rosu
1/2 ardei galben
2 linguri unt

2 linguri ulei de masline
1/2 lingura unt

160ml vin alb
1 rosie potrivita - taiata cuburi
4 linguri smantana dulce

unt, smantana, suc de lamaie (aprox. 1/2 lingura din fiecare)
patrunjel tocat

Peste scoici se presara sare si piper si se lasa sa se "odihneasca".
Legumele se taie julienne si se calesc in cele 2 linguri de unt. Se presara un praf de sare si piper si se scot deoparte.
In aceeasi tigaie se infierbanta uleiul si untul si se rumenesc scoicile pe ambele parti (pe foc potrivit). Se toarna vinul si se lasa sa dea in cateva clocote (cam 1-2 min.).
Se adauga si rosiile, legumele calite si smantana; se amesteca si se lasa sa fiarba cam 2 min.
Se scot intai scoicile pe farfurie. In sosul ramas se mai adauga putin unt, smantana si suc de lamaie si se lasa pe foc potrivit cam 1-2 min. Se toarna peste scoici. Se presara si patrunjelul...

Photobucket

2 comentarii:

Lore spunea...

Ce bine arata culorile! O combinatie care imbie f tare.
Minunat!

CristinaK spunea...

... pe cat e de colorata, pe atat e de delicioasa ^-^...
Multumesc, Lore!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails