vineri, 29 februarie 2008

Painici cu zucchini si morcov

(12 bucati)

38g unt moale (*1)
20g zahar brun
275-300g faina (**)
90g morcov ras
50g zucchini ras
5g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
125ml lapte caldut (*2)

Zaharul se dizolva in lapte.
Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut (in care s-a dizolvat zaharul) si se lasa la dospit aprox. 10 min. Peste ea se adauga faina, legumele rase, restul de lapte, sarea si untul. Se framanta pana se aduna intr-un aluat elastic, putin lipicios. Se pune intr-un castron, se acopera cu o folie (sa nu se usuce) si se lasa la crescut aprox. o ora.
Se modeleaza 12 painisoare, se aseaza in tava cu hartie de copt, se acopera cu folie si se lasa din nou la crescut pt. aprox. 40 min.
Se ung cu galbenus amestecat cu lapte (eu le-am uns numai cu lapte).
Se coc 20-30 min. in cuptorul preincalzit la 150°C.

Photobucket

~~~~~~~*******~~~~~~~
Fiindca am vrut sa le fac "de post"...
(*1) - in loc de unt am folosit margarina Pro-Activ
(*2) - in loc de lapte am folosit lapte de soia
~~~~~~~*******~~~~~~~
(**) - initial am pornit de la 275g dar fiindca era prea moale si lipicios aluatul am mai adaugat putina faina ... in final am ajuns la 300g

~~~~~~~*******~~~~~~~
Dupa o reteta postata de Daneza13 pe Culinar.

2 comentarii:

Lore spunea...

Mmmm ce painici savuroase! Eu am avut de mica o problema cu morcovii. Nu-mi plac "au naturel" daca nu sunt amestecati cu inca ceva. Doar incluzandu-i in tot felul de retete savuroase imi iau si eu doza necesara de morcovi, asa ca painicile tale sunt foarte utile pt mine :)

CristinaK spunea...

Atunci poti sa le mananci fara "probleme"... nici n-o sa "ghicesti" ca sunt cu morcov...
Eu n-am mai pus, dar daca adaugi si putina coaja rasa de portocale... nebunie!^-^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails