(forma detasabila de 18cm)
(*) 1 ou batut - din care 1 lingura se foloseste la foaie, iar restul la crema
FOAIE
30g unt - la temp. camerei
10g zahar(*)
1 lingura ou batut
40g faina
10g migdale macinate fin
un praf de sare (daca untul este sarat, nu mai este necesara)
Se freaca untul cu zaharul, a adauga oul si se mixeaza. Se presara si faina cernuta impreuna cu pudra de migdale si sarea si se amesteca bine. Iese un aluat moale si putin lipicios. Se infasoara intr-o folie de plastic si se da la frigider pt. aprox. 20 min.Se taie un disc de 18cm din hartie de copt si pe el se intinde FOAIA. Se pune in forma (cu tot cu hartie) si se coace 15 min. la 180 C.
CREMA
25g unt - la temp. camerei
200g branza-crema - la temp. camerei
50g parmezan ras
30g zahar(*) restul de ou batut
1 lingura miere
1 lingura lapte praf
1 lingura zeama de lamaie
decor:
20g parmezan ras
zahar cristale (optional) - nu stiu exact daca asa ii spune; este un soi de zahar folosit pt. topping-uri care nu se topeste la copt
Untul si branza-crema se freaca bine cu zaharul. Se adauga oul si se mixeaza; apoi, pe rand, mierea, zeama de lamaie, laptele praf si parmezanul mixand putin dupa fiecare. Se toarna in forma, peste FOAIE, se presara parmezan si zahar cristale. Se coace pt. aprox. 30min. la 170 C.
Se lasa sa se raceasca in forma pe un gratar dupa care se scoate din forma si se da la frigider pt. cel putin 2 ore.
Aici inainte de a se coace
(*) 1 ou batut - din care 1 lingura se foloseste la foaie, iar restul la crema
FOAIE
30g unt - la temp. camerei
10g zahar(*)
1 lingura ou batut
40g faina
10g migdale macinate fin
un praf de sare (daca untul este sarat, nu mai este necesara)
Se freaca untul cu zaharul, a adauga oul si se mixeaza. Se presara si faina cernuta impreuna cu pudra de migdale si sarea si se amesteca bine. Iese un aluat moale si putin lipicios. Se infasoara intr-o folie de plastic si se da la frigider pt. aprox. 20 min.Se taie un disc de 18cm din hartie de copt si pe el se intinde FOAIA. Se pune in forma (cu tot cu hartie) si se coace 15 min. la 180 C.
CREMA
25g unt - la temp. camerei
200g branza-crema - la temp. camerei
50g parmezan ras
30g zahar(*) restul de ou batut
1 lingura miere
1 lingura lapte praf
1 lingura zeama de lamaie
decor:
20g parmezan ras
zahar cristale (optional) - nu stiu exact daca asa ii spune; este un soi de zahar folosit pt. topping-uri care nu se topeste la copt
Untul si branza-crema se freaca bine cu zaharul. Se adauga oul si se mixeaza; apoi, pe rand, mierea, zeama de lamaie, laptele praf si parmezanul mixand putin dupa fiecare. Se toarna in forma, peste FOAIE, se presara parmezan si zahar cristale. Se coace pt. aprox. 30min. la 170 C.
Se lasa sa se raceasca in forma pe un gratar dupa care se scoate din forma si se da la frigider pt. cel putin 2 ore.
Aici inainte de a se coace
si finalul
Nu este prea dulce, e chiar putin saratica fiindca eu am pus parmezan in disperare ... ce sa-i faci daca-mi place. ^-^
Daca o face cineva si prefera mai dulce mai poate mari cantitatea de zahar sau scade cantitatea de parmezan (de exemplu 30g parmezan la crema si 10g la decor)...
Mierea folosita este de castane si ca urmare finalul are o aroma placuta...
Noi cand am servit-o am mai turnat putina miere... tot de castane. ^-^
Daca o face cineva si prefera mai dulce mai poate mari cantitatea de zahar sau scade cantitatea de parmezan (de exemplu 30g parmezan la crema si 10g la decor)...
Mierea folosita este de castane si ca urmare finalul are o aroma placuta...
Noi cand am servit-o am mai turnat putina miere... tot de castane. ^-^
2 comentarii:
Bine te-am gasit! Bucurosi de oaspeti? :d
Mai intrebi :)... Bine ai venit!^-^
Trimiteți un comentariu