marți, 4 septembrie 2007

Boccelute cu sushi

{cantitatile sunt pt. 6 boccelute marisoare sau 8 mai mici (in acest caz se folosesc 6 sau 8 oua); eu am facut 4, iar din restul de orez am facut un rulou}

Pregatim orezul sushi ca aici, doar ca fierbem 1-1/4 cana orez cu 350ml apa, iar otet-dulce folosim numai jumatate din cantitate.

4 creveti
8-10 scoici
1/2 broccoli
vin alb

4 oua + 1 lingurita amidon dizolvata in 2 lingurite apa rece
4 frunze lungi de ceapa verde

Batem ouale, adaugam amidonul dizolvat, amestecam si "strecuram". Facem 4 "clatite".

Photobucket

Desfacem broccoli in buchetele pe care le fierbem in apa cu sare. Le scurgem bine.
Crevetii si scoicile le fierbem in putin vin alb (cat se le acopere).
Crevetii si 4 buchetele de broccoli le pastram pt. "decor"; restul de broccoli si scoicile le tocam (nu foarte marunt) si le amestecam cu orezul sushi.

Photobucket

Si cu toate gata

Photobucket

trecem la boccelute: impartim orezul in 6. Fiecare parte (1/6) o punem intr-o folie de plastic si o facem (o strangem) bila. Scoatem orezul din folie. Intr-un castronel sau in palma (cum e mai usor) punem o clatita de ou, in mijlocul ei asezam bila de orez si aducem in sus marginile clatitei. Trebuie umblat cu grija fiindca se rup usor.

Photobucket

"Infigem" un buchetel de broccoli in bila de orez si adunam in jurul lui marginile clatitei. "Legam" cu o frunza de ceapa (invartim frunza de jur imprejur si rasucim capetele dedesubt). Decoram cu un crevete - "capul" (partea cea mai groasa) il bagam in interior, langa broccoli, iar codita afara.

Photobucket

Facem la fel si cu restul clatitelor.

In restul de orez ramas (1/6x2) adaugam putin ardei colorat sau morcov, amestecam si il intindem pe o foaie de nori

Photobucket

rulam, taiem rondele.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails