(4 pers.)
8-10 palarii de ciuperci shiitake proaspete (aprox. 100g)
1/4 morcov
80g spanac (optional) - se poate folosi si altceva "verde"
1 lingura ulei de susan (sau altul)
supa
800ml dashi
3 linguri vin alb
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita sare
putina coaja de lamaie taiata julienne
Spanacul se opareste si se scoate deoparte. Se taie in 4 sau 5 pe lungime. Se incalzeste supa.
Ciupercile se taie feliute subtiri. Morcovul se taie julienne sau jumatati de rondele (subtiri).
Ciupercile si morcovul se calesc putin in ulei, se toarna supa fierbinte si se lasa sa fiarba putin. Se pune si spanacul, se mai da intr-un clocot si se inchide focul. Se toarna in castronele si se "decoreaza" cu cateva fire de coaja de lamaie.
Aici in varianta cu ciuperci shimeji si mitsuba (o "verdeata" care seamana la frunze cu patrunjelul, dar are alta aroma):
8-10 palarii de ciuperci shiitake proaspete (aprox. 100g)
1/4 morcov
80g spanac (optional) - se poate folosi si altceva "verde"
1 lingura ulei de susan (sau altul)
supa
800ml dashi
3 linguri vin alb
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita sare
putina coaja de lamaie taiata julienne
Spanacul se opareste si se scoate deoparte. Se taie in 4 sau 5 pe lungime. Se incalzeste supa.
Ciupercile se taie feliute subtiri. Morcovul se taie julienne sau jumatati de rondele (subtiri).
Ciupercile si morcovul se calesc putin in ulei, se toarna supa fierbinte si se lasa sa fiarba putin. Se pune si spanacul, se mai da intr-un clocot si se inchide focul. Se toarna in castronele si se "decoreaza" cu cateva fire de coaja de lamaie.
Aici in varianta cu ciuperci shimeji si mitsuba (o "verdeata" care seamana la frunze cu patrunjelul, dar are alta aroma):
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu