duminică, 9 septembrie 2007

Mabo-dofu colorat*

(2 pers.)

150-200g tofu
2 linguri ulei de susan
1/2 ardei rosu - taiat cubulete
1/2 ardei verde - taiat cubulete
100g carne de porc (tocata sau taiata marunt)
1 lingurita usturoi pisat
1 lingurita ghimbir ras
1/4 ceapa taiata marunt (am uitat de ea in poza)
1 lingurita sos chili
100-150ml supa fierbinte

sos
1 1/2 lingura sos de stridii (oyster sauce)
1/2 lingura sos de soia
1 lingura otet
un praf de piper

1 lingurita plina amidon
50ml apa

cateva frunze de ceapa verde tocate

Tofu se infasoara in cateva servete sau pansamente si se pune intr-o sita sa se scurga bine de zeama (se lasa cam 10 min.). Se taie in cuburi cu latura de aprox. 1-1.5cm.
Se infierbanta uleiul si se caleste carnea pana isi schimba culoarea; se adauga usturoiul, ghimbirul, ceapa, ardeii, sosul chili si se mai caleste putin (pana se simte mirosul picant de chili). Se toarna si sosul, se amesteca, se adauga supa.

Photobucket

Cand a inceput sa clocoteasca se pun si cuburile de tofu, se amesteca usor, se toarna amidonul dizolvat si se mai da in 2-3 clocote, amestecand usor, pana se leaga sosul.

Photobucket

Se trece pe farfurie si se presara ceapa verde...

Photobucket

===(*)===
* am zis "colorat" fiindca am folosit si ardei - in general ei nu se folosesc

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails